NAJBOLJIH 11 IGRAČA KOJI NIKADA NISU ZAIGRALI ZA "ORLOVE": Srpski sinovi koji su nam POBEGLI!

Autor:

Sport

12.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije ne mora da brine za budućnost u defanzivi jer je mladi Dejan Kuzmanović (17), najtalentovaniji izdanak omladinske škole Monaka, prihvatio da nosi dres našeg nacionalnog tima. On je rođen u Lionu, u braku oca Srbina i majke Albanke, ali je ipak odlučio da ne zaboravi otadžbinu. Ipak, primer talentovanog štopera nisu pratili svi, pa su tako pojedini igrači srpske nacionalnosti zaigrali u drugim reprezentacijima iz raznih razloga, a Srpski telegraf vam donosi najbolji tim od "orlova" iz tuđih gnezda.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Mesto na golu zakucano je za kapitena Crvene zvezde Milana Borjana, koji je pre dve nedelje upisao 50. nastup za reprezentaciju Kanade, a momak rodom iz Knina igra za ovu zemlju jer je ona jedina otvorila vrata njegovoj porodici kada su pobegli iz Krajine posle zločinačke operacije "Oluja".

REGIONALNI PROPUST

Štoperi su Aleksandar Dragović iz Bajer Leverkuzena i Ognjen Vranješ iz Šarlroe. Obojici je porodica iz Srbije, ali su rođeni van naše zemlje, prvi u Beču, drugi u Banjaluci. Mesto desnog beka pripalo je rođenom Beograđaninu Adamu Marušiću iz Lacija, dok je njegov primer samo godinu dana kanije ispratio desni bek Filip Stojković, sadašnji fudbaler bečkog Rapida rođen u Ćupriji.

Kvalitetan je i vezni red jer su tu imena poput Radeta Krunića (Milan) i Marka Marina (El Raed) rođenih u Bosni i Hercegovini, koji su obukli dresove upravo Bosne, odnosno Nemačke. Marko je čak igrao protiv Srbije na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi. S druge strane, Mirko Ivanić (C. zvezda), koji je rođen u Bačkom Jarku, zaigrao je za Crnu Goru, a upisao je samo jedan nastup u mladoj reprezentaciji Srbije.

SUVA KLASA

Napad nam je takođe ubojit sa Bojanom Krkićem, kom je otac Srbin, a on je zaigrao za Španiju, zatim dvojice "Austrijanaca" Marka Arnautovića (Šangaj SIPG) i Saše Kalajdžića, strelca 14 golova ove sezone u dresu Štutgarta. Poseban je primer Arnautovića iz 2016, kada je sa Austrijom gostovao Srbiji u Beogradu tokom kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji. On je tada himnu "Bože pravde" propratio sa skupljena tri prsta prislonjena grudima.

Kada govorimo o imenu selektora ovog moćnog tima, klupa je bila namenjena rođenom Sarajliji Vladimiru Petkoviću (57), koji od 2014. vodi reprezentaciju Švajcarske.

Naravno, postoji još dobrih fudbalera koji igraju za druge reprezentacije, pa bi tako rezervisti bili Nemanja Nikolić (Mađarska), Zlatko Junuzović (Austrija), Miloš Degenek (Australija), Uroš Đurđević (Crna Gora), Mile Slivar (Belgija) i Lazar Samardžić (Nemačka).

Najboljih 11 van Srbije

Golman Milan Borjan Kanada C. zvezda 2.000.000

Štoper Aleksandar Dragović Austrija Leverkuzen 5.000.000

Štoper Ognjen Vranješ Bosna i Hercegovina Šarlroa 700.000

Levi bek Filip Stojković Crna Gora Rapid 2.000.000

Desni bek Adam Marušić Crna Gora Lacio 7.000.000

Vezni Mirko Ivanić Crna Gora C. zvezda 3.000.000

Vezni Marko Marin Nemačka El Raed 2.800.000

Vezni Rade Krunić Bosna i Hercegovina Milan 6.000.000

Napad Marko Arnautović Austrija Šangaj SIPG 10.000.000

Napad Bojan Krkić Španija /

Napad Saša Kalajdžić Austrija Štutgart 17.000.000

* Pozicija, ime i prezime, reprezentacija, klub i vrednost po Transfermarktu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Realni10

12.04.2021 06:07

Ovakve propuste nebi Imali Hrvati! Zato I jesu uvijek dobri.