CRNO-BELI IZLEČILI RANE OD DERBIJA: Partizan lako savladao Radnički, propustio šansu da napuni mrežu Nišlija do vrha!

Autor:

Sport

11.04.2021

18:59 >> 19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša sa 2:0 u okviru 31. kola Linglong Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje fudbalera Partizana posle gola Filipa Holendera

Partizan je tako uspeo da upiše pobedu posle poraza u večitom derbiju i sada ponovo zaostaje 12 bodova za Crvenom zvezdom, dok su Nišlije nastavile sa lošim rezultatima i boriće se za opstanak do kraja šampionata. 

Utakmicu su na početku obeležile povrede, jer je na zagrevanju bol u zadnjoj loži osetio Svetozar Marković, što je za sobom povuklo dve prinudne promene Aleksandra Stanojevića. Bojan Ostojić je morao na poziciju štopera, a zbog pravila o "bonus" igraču, na gol je umesto kapitena Vladimira Stojkovića morao Aleksandar Popović. Kapiten crno-belih bio je Miloš Jojić.

Upravo je on bio najagilniji na početku meča, te je svojim ubacivanjima sa strane stvorio brojne šanse svojim saigračima. Prvu priliku pripremio je Ostojiću, zatim Holenderu, potom je iz kornera pronašao potpunog samog Igora Vujačića koji je pogodio stativu.

Nastavio je Partizan da stvara šanse, ali da ih i promašuje. Asano i Jović propustili su dobre prilike, a najveću je imao Slobodan Urošević, koji je propisno obrukao pred golom Nišlija. Asano je šutirao, a zapravo time pronašao usamljenog levog beka na petercu, ali je očajno reagovao,  i loptu umesto u mrežu poslao daleko pored gola.

Crno-beli do zaslužene prednosti konačno stižu u 44. minutu. Filip Holender je pobegao odbrani Radničkog, štoper gostiju je naleteo na golmana Kojića, a taj odbitak lopte mirno sačekao Takuma Asano i sa 15-ak metara sproveo loptu u praznu mrežu.

Partizan je i u drugom poluvremenu u potpunosti dominirao, pa je u 57. minutu poveo sa 2:0. Tada je Jojić uposlio Holendera, a mađarski reprezentativac se fintom lepo oslobodio čuvara i onda efektnim udarcem pogodio dalji ugao Kojićevog gola.

Manje-više, tu je bio kraj priče na ovom susretu, pošto su potom oba tima napravili dosta izmena i usporili tempo.

Mogu se zabeležiti još dve prilike za Partizan koje su propustili Nikola Štulić u 73. minutu, Bibars Natho u 78. i Slobodan Urošević minut kasnije.

Bez obzira na ovaj trijumf, utisak je da je Linglong Superliga Srbije rešena, te da će Partizan u finišu sezone da se posveti borbi za trofej u Kupu Srbije.

Tamo će u polufinalu igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu 21. aprila.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading