ĐUKIĆ I VULIĆEVIĆ OBEĆAVAJU: Partizan će i na proleće igrati u Evropi

Sport

22.11.2017

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić izjavio je da će crno-beli učiniti sve da pobede Jang Bojs u 5. kolu Lige Evropa.

RepublikaFoto: Starsport
Vulićević i Đukić uoči meča sa Jang Bojsom

Partizan će u četvrtak na svom terenu igrati protiv švajcarskog kluba i u slučaju trijumfa obezbediće plasman u 1/16 finala Lige Evropa.

- Svi smo svesni da nas očekuje jedna od najbitnijih utakmica u ovoj godini. Nadamo se vrhunskom ambijentu i da ćemo uspeti da ostvarimo naš cilj. Očekuje nas teška utakmica, neizvesna. Moji igrači će sve učiniti da prođemo, a videćemo koliko možemo - rekao je Đukić i nastavio:

- Veoma sam zadovoljan napretkom ekipe. Igramo sve bolje i tečnije. Ekipa sve bolje shvata koncepte koje hoćemo. Rastemo, popravljamo se, u evropskim utakmicama uvek smo bili koncentrisani. Idemo na pobedu, jer ne znamo drugačije. Nećemo puno kalkulisati. U Evropi morate biti strpljivi, staloženi.

Za Partizan u ovoj utakmici neće igrati Zoran Tošić.

- Tošić je bitan igrač nedostajaće nam, ali smo pripremljeni da igramo bez njega. Ko god ga bude menjao odradiće to kako treba, jer smo velika ekipa i imamo dobre igrače. Ne mogu otkriti ko će ga zameniti. Jang Bojs je šampionska ekipa koja neće kalkulisati. Motivacija nije potrebna, treba ih samo opustiti - dodao je trener Partizana.

On je uveren da će Partizan igrati i na proleće u Ligi Evropa.

 - U petak život teče dalje - ljudi idu na posao, deca u školu. Da možemo da se pogledamo u oči, jer smo dali sve od sebe, a da li ćemo pobediti ili izgubiti ne znam. To su momci koji mogu igrati i loše i dobro ali daju sve od sebe. Družićemo se i na proleće vidimo se u februaru - rekao je Đukić.

RepublikaFoto: Starsport

On je istakao da ne zna li će Sejduba Suma početi meč, ali je dodao da će Đorđe Jovanović morati na operaciju zbog čega će odsustvovati duže vreme van terena.

Utakmica između Partizana i Jang Bojsa biće odigrana u četvrtak od 21.05 sati.

- Apsolutno smo svesni važnosti utakmice i za nas i za navijače. Oseća se blaga tenzija i napetost. Obećavam da će ekipa dati 100 odsto. Moramo da budemo hladne glave, jer se svaka greška surovo kažnjava. Možemo sve uz podršku naših navijača, koji će biti 12. igrač. Znamo da igramo na rezultat i da se takmičimo u prelomnim utakmicama. Ovaj meč odrediće sudbinu mnogih od nas. Ako pobedimo skinućemo veliki teret. Više se niko ne seća kada je Partizan prezimio u Evropi. Ostvarićemo cilj ranije nego što smo očekivali ako pobedimo - naveo je Miroslav Vulićević.

Jang Bojs i Partizan su u prvom meču igrali 1:1.

- Uigraniji smo u odnosu na prvi meč sa Jang Bojsom. Neprijatna su, brza, hitra ekipa u ofanzivnom delu. Ovo je nova ekipa nema sličnosti sa onom ekipom koja je kiksnula pre dve godine - istakao je Vulićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading