BRITANAC IZNERVIRAO HRVATE: Dinamo Zagreb je SRPSKI klub!

Autor:

Sport

09.04.2021

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki je kompleks Hrvata prema Srbiji, a posebno ih boli kada ih neko dovede u vezu s nama. To se desilo tokom prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope između Dinama i Viljareala (0:1) odigrane u Zagrebu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Dinama iz Zagreba

Naime, javnost u komšijskoj zemlji besna je na jednog britanskog komentatora koji je "modre" naveo kao srpski klub.

- Dinamo je, kao srpski klub, osvojio Kup sajamskih gradova 1967. godine - rekao je Britanac u toku prenosa, a prema svemu sudeći, verovatno je pomešao tadašnju Jugoslaviju i zemlje koje su nezavisne od raspada SFRJ.

Zanimljivo da ovo nije prvi put ove sezone da je klub s Maksimira povezan s nečim srpskim posle greške stranaca. Slična situacija dogodila se 14. decembra prošle godine, kada je poznati francuski list Ekip tokom objavljivanja parova za nokaut fazu Lige Evrope uz grb Dinama, koji je izvukao ruski Krasnodar, stavio srpsku trobojku.

Ipak, to nije bila jedina greška kojom je Ekip iznervirao Zagrepčane jer su Lirima Kastratija, krilnog napadača "modrih" i reprezentativca lažne države Kosovo, proglasili Srbinom i naveli da je rođen u južnom delu naše zemlje, tačnije u Kosovskoj Kamenici.

Nedavno je i Zdravko Mamić (61), alfa i omega zagrebačkog Dinama, govorio o tome kako je klub tokom devedesetih nosio ime Kroacija na inicijativu tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, ali da je uvek bio hrvatski.

- To što Dinamo nikada nije bio komunistički, to je drugi par opanaka. Uvek je bio hrvatski. Danas smatram da je Dinamo trebao da se zove Kroacija i da je Tuđman bio u pravu, ali nisam populista. Rastao sam s Dinamom, ginuo sam za klub. Volim Dinamo, ali znam da je to ime od 1945. jer su komunisti tada celom Evropom davali klubovima ime Dinamo - istakao je Mamić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aco

10.04.2021 23:00

Pa znaju da su im djedovi pokatoliceni od ww1,pa preko Jasenovca itd.