(FOTO) TRANSPARENT SA MARAKANE UZBURKAO HRVATSKU: Skandalozno - mediji bruje o SRPSKOM VEČITOM DERBIJU!

Autor:

Sport

08.04.2021

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od glavnih vesti u hrvatskim medijima je srpski "večiti" derbi, i to zbog jednog transparenta koji je osvanuo na "Marakani".

RepublikaFoto: Republika
Stadion "Rajko Mitić"

"Delije" su poslale moćnu poruku koja je uzburkala tamošnju javnost rečima "Uskrs bez Kosova. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin" - stajalo je na transparentu.

Pod naslovom "Na srpskom derbiju skandalozna poruka za člana hrvatske Vlade, spominjali Oluju i Knin" ovako je o tome svoje čitaoce izvestio "Večernji list":

"Iako je najveći derbi srpskog fudbala između Crvene zvezde i Partizana odigran bez publike, stadion "Rajka Mitića" bio je pun transparenata.

RepublikaFoto: printscreen/vecernjilist.hr

Kao i obično, nisu svi bili strogo fudbalski, pa je na jednom od najdužih, okačeno ispod istočne tribine bilo ispisano velikim slovima: 'Uskrs bez Kosmeta. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin.'.

Mada se to ne navodi, očigledno je u pitanju i aluzija na potpredsednika hrvatske Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića koji je prošle godine bio prvi predstavnik srpske zajednice na obeležavanju Vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu", piše "Večernji list".

Na sličan način izvestio je i "Index.hr", uz komentar:

RepublikaFoto: printscreen/vecernjilist.hr

- Nejasno je je li ovom porukom navijači Zvezde prozivaju Srbe s Kosova i iz Hrvatske da su područja koja velikosrbi smatraju dijelovima svoje zemlje olako prepustili Albancima i Hrvatima, odnosno Kosovu i Hrvatskoj. I to tako da su se asimilirali, odnosno dopustili da ih pobjednici ratova na tim područjima progutaju- piše Index.hr.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading