EMOTIVNA REAKCIJA DEJANA STANKOVIĆA: Vaši stručnjaci misle da znaju bolje fudbal od mene!

Autor: Republika

Sport

07.04.2021

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković dao je izjavu posle pobede na 164. Večitom derbiju.

RepublikaFoto: Republika
Slavlje Dejana Stankovića i Mirka Ivanića

- Godnu dana odricanja, poštenog odnosa,... Meni je srce puno kad ih vidim ovakve. Ovi momci su duša i zlato Crvene zvedze. Zahvaljujem se klubu na podršci, na savetima i vođstvu. Drago mi je što sam dobio derbi - rekao je Stanković posle utakmice.

I pored slavlja, Stanković je svestan da ne sme da se desi kiks:

- Nije stavljena tačka šampionat. Moramo da overimo brejk. Idemo Javoru u ivanjicu. Plus 12 je mnogo, ja sam realista, ali ne želim da spustimo gard, da se brukamo negde. Mi smo Zvezda i ne treba to da dozvolimo. Ja se nadam da će biti pun stadion pred kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na startu drugog poluvremena Stanković je uveo Dijega Falčinelija kao klasičnog špica, trener Zvezde je prokomentarisao tu taktičku zamisao:

- Imate vi neke stručnjake koje dovodite u poslednje vreme koji znaju fudbal mnogo bolje od mene. Pričaju o napadu, a ono što je meni bitno je odbrana.

Na pres konferenciji posle meča trener pobedničkog tima je istakao šta je presudilo:

- Nije bilo.lako imalo dosta dilema. Opet bih isto odlučio. Partizan je dosta bolje izgledao u prvom poluvremenu. Spremali su se za dva poluvrmena. Moji momci su igrali povređeni, npr. Milunović. Derbi uvek donosi čarke, sreću i tugu. Treba ga čuvati.

Prednost od 12 bodova ne teši Stankovića:

- Dok postoji matematika necemo se opustiti. Ima jos dosta u prvenstvu. Pričao sam s momcima da ne spuštamo gard do 25. maja. Bili su malo u problemi zbog tenzije, priznajem, ali bili smo bolji o drugom poluvremenu.

Oba trenera su bila vidno vrlo temperamentni, bilo je prepirki:

- Što se tiče čarki, neka ostane na tome sto je Stanojević rekao.

Uvek može više. Bilo bi amaterski da se zaustavljamo. Nemamo granice i nećemo da se zaustavljamo. Ima i Kup, sezona uvek može biti bolja. Prođe derbi, sutra arhiviran, tako se radi na visokom nivou.

Emotivan posle utakmice, Stankoviće je priznao koliko je želeo trijumf:

- Osećam se fenomenalno. Bilo mi teško u prvom poluvremenu jer smo se bili malo podredili. Dosta mi znači, možda sam bio više nego u zadnje vreme aktivan na klupi. Srodio se s ekipom i tenzijom na terenu. Izvinjavam se ako sam nekog povredio. Hvala mojim momcima u Milanu, sinovima, mojoj ženi Ani što je bila uz mene kad je bilo teško. Trebala mi je podrška, Nije lako biti trener Zvezde, biti prvi posao na klupi Zvezde.

Povreda Falčinelija je "dirigentu" Zvezde "digla pritisak":

- Otvorenu ranu ima, pukao sam kad sam video. Nije mi bilo dobro. Ima šavove, plakao je.

Ostaje još duel u Kupu:

- Moraš da pobediš dve da uzmes Kup. Svejedno kada će biti. Sve tri ekipe su dobre, igra se jedna utakmica. Moramo da pobedimo dve, svejeno ko će se naći na putu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading