STANOJEVIĆ JASAN PRED DERBI: Zvezda nije dominantna u odnosu na Partizan, imam tri dileme za sastav!

Autor:

Sport

06.04.2021

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Aleksandar Stanojević obratio se medijima uoči 164. večitog derbija sa Crvenom zvezdom.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević

Partizan u sredu 7. aprila gostuje lideru Linglong Superlige Srbije na Marakani i pokušaće da smanji zaostatak od devet bodova.

Nema šta puno da se priča. Na nama je da pokušamo da budemo konkurentni za titulu. Ponosan sam na igrače, koliko smo truda uložili, kako smo igrali... Sutra izlazimo da se takmičimo i da uživamo - rekao je Stanojević.

Trener Partizana ističe da ima tri dileme oko sastava za meč sa Zvezdom.

- Imamo tri dileme trenutno. U dobrom smo ritmu, formi, teško je iskristalisati 11 igrača. Imamo za sada tri dileme. Nema tu mnogo šta da se krije, kako funkcionišemo.

Dobre vesti za crno-bele jesu da su svi spremni, pa i Zdjelar i Urošević koji su bili zaraženi virusom korona.

Svi su spremni. Imali su određenih komplikacija i Urošević i Zdjelar, ali svi su spremni.

Trener crno-belih je otkrio i glavnu razliku kada se igra sa i bez navijača.

- Derbi je posebna utakmica, posebno se spremamo. Koliko gledamo statistiku, bilo je izjednačenih derbija. Nismo ni mi ni oni pobeđivali mnogo. Meni je svejedno gde se igra kada nema navijača. Volim na JNA da čujem naše pesme, prijaju. To je jedina razlika. O uspesima ove ili one vrste, svako vreme donosi nešto...

Koga bi izdvojio od protivničkih igrača?

- Oni dosta udaraca imaju na gol. Dosta golova postižu. Možemo da izdvojimo Kataija i Ivanića, dobro sarađuju, zajedno sa Rodićem po toj levoj strani."

Stanojević smatra da bi poraz u derbiju značio i opraštanje od titule.

- Utakmica će sigurno odlučiti da li smo u igri za titulu ili nismo. Nama ništa ne znači pobeda u derbiju, ako ne osvojimo titulu. Najviši cilj je titula. Ova utakmica nam daje priliku da donesemo neizvesnost do kraja. Samo nas pobeda drži u tome. Ako izgubimo, nemamo šanse za titulu.

On je istakao da je Partizan poslednjih godina pokazivao više u derbiju.

- Poslednjih godina bili smo ili egal ili smo bolji. Generalno smo u pozitivnom odnosu. Uz svo poštovanje Zvezde, ipak ne mogu da budu nikad dominantni u odnosu na nas. Treba mnogo vremena da prođe da bi bila ta dominacija, da bismo rekli da su dominantni. Poštovanje za njihove titule, samo tri, četiri poraza u prethodnih nekoliko godina. Poštovanje i za nas, što imamo pozitivan odnos u derbijima. Svaki derbi je novo dokazivanje. Ne znači ništa šta je bilo pre tri meseca, a kamoli pre pet godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading