BIVŠI IGRAČ ZVEZDE GRMI: Ono što se događa u Superligi, toga nema nigde na SVETU - fudbalski APSURD!

Autor:

Sport

06.04.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nešto više od 24 sata ostalo je do početka 164. večitog derbija.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Crvena zvezda i Partizan najveću svetkovinu srpskog fudbala dočekuju u neverovatnoj formi sa ogromnim nizom trijumfa.

Crveno i crno-beli su posle 29 odigranih kola postigli ukupno 160 golova, a zajedno su primili tek 27. Razlika između njih i ostatka lige je ogromna, a to posebno brine nekadašnjeg fudbalera crveno-belih Ivana Vukomanovića, kome smeta ovaj aktuelni format Linglong Superlige Srbije u kojoj igra čak 20 klubova.

- To je jedan fudbalski apsurd. Ne postoji zemlja na svetu, bilo koji šampionat, gde drugoplasiran tim pobedi 17 utakmica za redom i ne smanji bodovni zaostatak u odnosu na prvog. To stanje nije normalno i nije dobro čak ni za onog ko je prvi - rekao je Vukomanović za "Danas".

Vukomanović kaže da ova liga ništa ne znači ni Zvezdi koja se prošeta kroz nju.

- Čak je kontraproduktivna, jer ne može da joj posluži ni za pripreme za evropski meč. Ova liga je veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su hteli da se takmiče u njoj. Vi ste time razvodnjili kvalitet, zna se da je pregršt utakmica namešteno, ne postoji kvalitetna infrastruktura, suđenje je loše… Ova Superliga bi najviše smela da ima 10, maksimalno 12 klubova, nikako više.

On smatra da su mečevi Partizana i Crvene zvezde sa ostalim klubovima na nivou trening utakmica.

- Nema dileme da ona kao prvo nema kvalitet, a kao drugo ne doprinosi ni podizanju kvaliteta igrača. U ovakvoj ligi Zvezda i Partizan uopšte nemaju takmičarski ritam već su skoro sve utakmice, osim derbija, na nivou prijateljskh ili na nivou treninga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading