PROTIVKANDIDAT PRAVO IZ ZVEZDE: Dejan Savićević napušta FS Crne Gore posle 20 godina?

Autor:

Sport

03.04.2021

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put posle 20 godina, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević trebalo bi da ima konkurenciju za mesto prvog čoveka crnogorskog fudbala.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Savićević

U pitanju je Vladan Rakočević, menadžer za međunarodni razvoj fudbalskog kluba Crvene zvezda i menadžer za razvoj u Dečiću, koji je najavio kandidaturu za funkciju na najodgovorniju poziciju u crnogorskom fudbalu, pišu "Vijesti".

Rakočević, 33-godišnji Nikšićanin, je na početku prošle godine angažovan u Zvezdi na mesto menadžera za međunarodni razvoj, a inače je tvorac brojnih projekata, koji su uspešno implementirali evropski i klubovi u MLS ligi.

Sada je, kako kaže, spreman da napusti poziciju u klubu iz Beograda, da bi dao doprinos razvoju i unapređenju fudbala u svojoj zemlji.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Terzić, Rakočević i Džajić

Situacija je jasna kao dan. Našem fudbalu su neophodne promene na svim nivoima. Kroz razgovor sa ljudima iz struke, uvideo sam da većina fudbalske Crne Gore želi promene. Sistem koji je uspostavljen mora da se promeni i reformiše. Jednostavno, potrebna je potpuno nova vizija razvoja fudbala u Crnoj Gori - rekao je Rakočević.

Izbori u FSCG su zakazani za 30. jun, a kandidata mora da predloži najmanje 11 delegata na Skupštini.

Savićević je završio igračku karijeru sa 35 godina, 2001. godine i odmah je postao predsednik Fudbalskog saveza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading