ZVEZDINE LEGENDE VERUJU U USPEH NAS I SUSEDA: Srbija i Makedonija ZAJEDNO idu u Katar!

Autor:

Sport

02.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije zasijala je pod novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem (56) i posle prvog ciklusa, odnosno tri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ima sedam bodova i deli prvo mesto sa Portugalom u A grupi. Podsetimo, "orlovi" su odigrali nerešeno sa "navigatorima" (2:2), ali su pobedili Republiku Irsku (3:2) i Azerbejdžan (2:1).

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

S druge strane, veliko iznenađenje napravila je i selekcija Severne Makedonije, predvođena selektorom Igorom Angelovskim (44), a u J grupi su drugi sa šest bodova. Takav učinak stigao je posle ogromnog trijumfa nad Nemačkom (2:1) u Duizburgu, a prethodno je savladan Lihtenštajn (5:0), dok je, nažalost, upisan poraz od Rumunije (3:2).

VELIKA ŠANSA

Na kraju, sada se postavlja pitanje da li dve komšijske i prijateljske zemlje mogu zajedno da obezbede plasman na Mundijal, a da to nije nemoguće, u razgovoru za Srpski telegraf smatraju i legende Crvene zvezde, osvajači Kupa evropskih šampiona 1991. i najpoznatiji makedonski fudbaleri u istoriji Darko Pančev (55) i Ilija Najdoski (57).

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

- Zašto da ne, svakako da mogu zajedno u Katar. Srbija ima malo veće šanse zbog igrača koji igraju važne uloge u velikim klubovima. Mi, Makedonci imamo priliku jer Rumunija i Island nisu jaki kao pre, ali je Jermenija nezgodna ekipa, od koje je ova generacija gubila i 4:0. Odlučivaće nijanse i mislim da je pobeda protiv Nemačke dobar putokaz da možemo da razmišljamo makar o tom drugom mestu i plasmanu u baraž - kaže za naš list Darko Pančev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Čuvena Kobra sa Vardara pohvalila je rad svog nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, ali ima i jedan savet za njega.

NEMA FAVORITA

- Pohvalio bih Piksijev rad, ima odlične opcije u napadu, od Mitrovića, Vlahovića do Jovića. Sredina terena sa Tadićem i Sergejem je dobra, ali mislim da mu je potrebna brzina u veznom redu, ipak Piksi je igrao na toj poziciji i sigurno da on zna najbolje - smatra zlatna kopačka Evrope iz 1991.

Njegovo mišljenje oko zajedničkog plasmana deli i popularni Ilija Gromovnik iako na obe klupe sede ljudi koji su debitanti kao selektori.

RepublikaFoto: Starsport

- Mrme i Piksi su debitanti, ali njihov pristup prema utakmicama donosi dobre rezultate i, kao nagrada, može da dođe plasman obe selekcije na Svetsko prvenstvo. Nema više priče o favoritima, kvalitet se sada dokazuje na terenu, a ne na papiru. Igre Srbije i Severne Makedonije više nisu iznenađenje - zaključio je nekadašnji štoper.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading