RASKOL U SVLAČIONICI VATRENIH? Hrvatski reprezentativac BESAN kao ris - ne POŠTUJU nas mladi igrači!

Autor:

Sport

01.04.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Hrvat posle prva tri kvalifikaciona susreta na kojima nisu oduševili ni igrama, a ni rezultatom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Reprezentativci Hrvatske Dejan lovren i Luka Modrić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske slabo je započela kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, a štoper komšija Dejan Lovren istakao je da mlađi igrači ne poštuju u dovoljnoj meri starije.

- Ima nešto u tome što selektor kaže. Sigurno ima istine. Neću ja sad da ulazim u svaki detalj, iako to obično radim, neću sad javno da govorim o svemu, možda ne bi bilo dobro, produktivno. Međutim, novi momci koji su u reprezentaciji moraju da se dokažu. Da, to ću kazati, nas nekolicina starijih igrača to smo im rekli u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan, ne samo na utakmicama, nego i na - treninzima! Da slučajno ne pomisle da su u reprezentaciju došli tek tako. Ako su već zaslužili poziv, onda neka i pokažu zašto su ga zaslužili. Zlatko Dalić ima naše apsolutno poverenje - rekao je iskusni defanzivac komentarišući izjavu selektora Dalića da hemija u ekipi "nije kao pred šampionat u Rusiji".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Dalić priznao da nešto "ne štima" u selekciji Hrvatske

Znate, mi stariji igrači to vidimo. I dobro znamo da je pre bilo drugačije. Kad smo mi kao mlađi dolazili u reprezentaciju, doslovce smo ginuli na svakom treningu i utakmici, “gargalo” se... Samo da se uđe u prvih 11. Danas novi, da ih nazovem klinci, ta nova generacija, sve olako shvata. Da budem skroz jasan: svoj stav prema reprezentaciji i starijim igračima moraju da promene! Oni to znaju, to smo im mi stariji i rekli. No, dobro, ne možeš ih niti previše kriviti. Mladi su, neka su očito druga vremena, možda i kod njih postoji neki grč. No, ponavljam, sve će to doći na svoje, opustiće se ti mladi momci kroz pripreme, bolje ćemo se upoznati. Mladi igrači jednostavno moraju da prate nas starije, to je jednostavno tako, druge nema - dodao je Lovren.

Bivši as Liverpula je potom upitan da li mlađi igrači imaju respekta za iskusnije.

Nekad imaju, ali nekad i – nemaju! Zato moramo svi zajedno da uzmemo stvari u svoje ruke i budemo iskreni jedni prema drugima. Mislim da sve više i postajemo iskreni. Ja ću sigurno svakome reći što mislim, a kao što vidite, to mogu i ovako javno. Toga se uopšte ne sramim jer želim da naša reprezentacija bude na najvišoj mogućoj razini. Nikome ne želim nikakvo zlo, samo dobro. Nema tu filozofije kad se radi o nacionalnom timu. Moraju da se poštuju neka pravila - zaključio je Dejan Lovren.

Podsetimo, posle prva tri kola Hrvati su osvojili šest bodova, poraženi su od Slovenije u Ljubljani, a nadigrali su Kipar i Maltu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Fundaća

01.04.2021 17:18

U Hrvatskoj je u rezervi za ulaz u A reprezentaciju više od 50 vrhunskih nada!3-4 Modrića čeka da uleti u prvu momčad !Nema straha za budućnost Vatrenih !