OVAJ GAF REKORDERA REPREZENTACIJE SU SVI ZABORAVILI: Kako je Mitrović od LOŠEG MOMKA postao heroj nacije!

Autor:

Sport

01.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trnovit razvojni put imao je Aleksandar Mitrović (26), heroj pobede Srbije nad Azerbejdžanom u Bakuu (2:1). Od buntovnog momka koji je, prema tvrdnjama njegovog oca, lako mogao da krene stramputicom - u kriminal, napadača čiji je idol ne baš uzorni Mario Baloteli, sve do potpunog vasrksnuća i igrača reprezentativnog kalibra koji je u međuvremenu postao najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović pre par godina na okupljanju reprezentacije

Fudbalskim žargonom rečeno, Mitar je s godinama polako "nameštao glavu". A glava je bila - usijana.

- Nekada, kada se dogodi da poludim na terenu, ne bih brojao ni do jedan, već odmah reagujem. Sada, stignem do šest, možda sedam. Otac mi kaže da bih bio kriminalac ili kik-bokser da nisam igrao fudbal - rekao je Aleksandar u jednom od intervjua.

Njegov razvojni put počeo je u Teleoptiku, filijali Fudbalskog kluba Partizan, za koji je kasnije i nastupao, u kom je prošao trenerski filter Vuka Rašovića.

- Nisam verovao da će dostići ove visine. Ali trenerski posao je takav da moramo da gledamo perspektivu i na taj način selektiramo igrače. Imao je potencijal, ali morao sam, takoreći, da ga klešem i isteram na pravi put. Niko tada nije očekivao ovo od njega, ali je pokazao talenat i njegov rad i voljni momenat je došao do izražaja. Sve to je moglo da ode u drugom, pogrešnom pravcu, ali mi treneri to nismo dozvolili i ispravno smo reagovali kada su se događali ti neki momenti. Njegov karakter je jak i trebalo je usmeriti tu snagu i energiju na teren. On je najviše uz pomoć porodice, ali i sopstvenog kvaliteta, uspeo da izađe na pravi put - kaže za Srpski telegraf Ruk Rašović, mentor Aleksandra Mitrovića u Zemunelu i Partizanu.

RepublikaFoto: Starsport

Novi junak nacije, prema sopstvenom priznanju, ohladio je glavu najviše zahvaljujući očinstvu. Sa svega 18 godina debitovao je za reprezentaciju, a uporedo s tim maštao je da vodi navijanje na južnoj tribini stadiona u Humskoj. Mitrovićevi rani radovi, de fakto, nisu bili baš za neku pohvalu, sećajući se, recimo neukusnog stajlinga na jednom od okupljanja nacionalnog tima, ali i nešto kasnije, kada je umeo da se pobije sa saigračem iz Fulama tokom joge. Bubice su, srećom, postale prošlost, pa je Srbija dobila napadača kakvog nije imala još od Predraga Mijatovića i Save Miloševića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading