MOGUĆE JE: Meč tzv. Kosovo - Srbija u Prištini?

Autor:

Sport

31.03.2021

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agim Ademi, predsednik Kosovskog fudbalskog saveza, veruje da će Srbija uskoro gostovati u Prištini

RepublikaFoto: Tanjug
Kosovo - Švedska

UEFA je priznala tzv. Kosovo kao svoju članicu, pravila kažu da Srbija ne može da igra protiv te selekcije zbog "zategnutih" odnosa, isto kao što ne može Bosna i Hercegovina, ali ni Azerbejdžan protiv Jermenije, kao i Ukrajina protiv Rusije.

Iz južne srpske pokrajine misle da je taj meč moguć u budućnosti.

- Mogu da garantujem da bi organizacija takve utakmice u Prištini bila u skladu sa najvišim standardima. Ne znam šta bih mogao da kažem, politički aspekt je uvek prisutan na Balkanu. To smo i videli u duelu Srbije i Albanije- rekao je Ademi za italijanski Tutosport.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kosovari su ušli u sukob sa Španijom, odakle dolaze najave da im neće dati punu državnost jer jednostavno ne priznaju njihovu jednostranu nezavisnost.

- Uvek se trudim da ne mešam sport sa politikom, ali ne mogu da dozvolim nikome da nas potceni. To me boli, ne samo mene, već celu naciju. Kosovo je zemlja koju priznaje većina demokratskih zemalja u svetu i kao takvu UEFA i FIFA- podsetio je Ademi, ali i "zaboravio" da napomene da su najveće fudbalske organizacije prekršile pravilo da u članstvo mogu samo zemlje priznate od Ujedinjenih nacija.

- Verujem da pristupi državnih vlasti ne bi trebalo da budu pod uticajem na fudbal. Onda nema smisla igrati- dodao je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading