SAZNAJEMO ŠPANAC 2014. ODBIJEN NA MARAKANI: Kako je Zvezda ispustila Danija Olma!

Autor:

Sport

29.03.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Španije minulog vikenda zabeležila je tešku pobedu od 2:1 posle preokreta na gostovanju Gruziji, a heroj utakmice bio je Dani Olmo fenomenalnim pogotkom u nadoknadi vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dani Olmo u dresu Španije

Zanimljivo je da je istog tog Danija Olma, novu zvezdu "crvene furije", Crvena zvezda odbila na tacni u leto 2014, saznaje Srpski telegraf! Prema informacijama našeg lista, krilni napadač koji se jednako dobro snalazi na poziciji ofanzivnog veziste bio je slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Barselonom pre sedam godina i posredstvom menadžerske agencije ponuđen je crveno-belima.

Ipak, najuže rukovodstvo šampiona Srbije nije htelo da razmišlja o angažovanju tada 16-godišnjeg Španca. Uz poruku: "Ako nije dobar za Barsu, nije ni za Zvezdu." Nastavak priče se već zna, ista agencija zatim je pokucala na vrata Zdravka Mamića, alfe i omege zagrebačkog Dinama, koji nije želeo da propusti odbačeni produkt čuvene La Masije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dani je za pet i po sezona u dresu "modrih" odigrao 124 utakmice, uz 34 gola i osvojenih devet trofeja u hrvatskom fudbalu. Koliko je nekadašnji prvak Evrope i sveta pogrešio u proceni po ko zna koji put govori zimski prelazni rok u sezoni 2019/2020. Zvanično je Olmo 25. januara 2020. potpisao četvorogodišnji ugovor sa Lajpcigom, koji je zagrebačkom Dinamu platio neverovatnih 39 miliona evra.

Do sada je mladi Španac za bundesligaša upisao 35 nastupa, uz devet pogodaka, dok je za seniorski nacionalni tim odigrao 10 utakmica i postigao dva gola.

Džaja odbio da uzme Jovetića

Nije prvi put da Crvena zvezda propusti nekog talenta, a tako nešto se dogodilo i 2004. Tada je Stevan Jovetić, kao talentovani napadač, ponuđen Draganu Džajiću, tadašnjem predsedniku crveno-belih, uz hvaljenje da je u pitanju "novi Dejo" (Dejan Savićević), ali je Džaja odbio mogućnost njegovog dolaska, uz poruku: "Takvih imamo na stotine."

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading