Krstajić na putu za Rusiju

Autor:

Sport

20.11.2017

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladen Krstajić bi kao VD selektora trebalo da predstavlja Srbiju na žrebu, ali ima šanse da to ne bude jedini njegov odlazak u Rusiju.

RepublikaFoto: fss.rs
Mladen Krstajić

Krstajić bi mogao da postane selektor Srbije, a tome u prilog govori nekoliko činjenica.

Na prvom javnom pojavljivanju kao vršilac dužnosti rekao je da nema potrebe da ode zajedno sa Slavoljubom Muslinom jer su su mu poverenje ukazali iz FSS.

Osim toga, ekipa je stvorila novu hemiju pod v.d. selektorom zbog čega i u anketama koje je pokrenulo više srpskih medija ima podršku javnosti. 

 
RepublikaFoto: fss.rs
Mladen Krstajić

Ono što se zameralo prethodnom selektoru Muslinu, Krstajić je do sada uradio. Mada je mali broj utakmica proveo na klupi, tek dve, protiv Kine i Južne Koreje priliku su dobili mlađi igrači. Odsustvo Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Dušana Tadića, Duška Tošića i Filipa Kostića izbacilo je neke druge igrače u prvi plan zahvaljujući Krstajiću. 

Tu je sada Sergej Milinković Savić koji je između ostalog bio i "kamen spoticanja" između Saveza i Muslina. Priliku nije dobio samo Sergej. Iz ekipe koja je postala prvak sveta na Novom Zelandu pre dve godine, protiv Kine i Južne Koreje je igrala su igrala petorica momaka. 

Uz Milinković Savića tu su bili i Živković, Gaćinović, Veljković i golman Rajković, a upravo je poslednji uz drugog golmana Dmitrovića bio jedno od najprijatnijih iznenađenja azijske turneje. 
 

RepublikaFoto: fss.rs
Mladen Krstajić

Ne treba zaboraviti ni brzonogog Nemanju Radonjića koji tokom čitave jeseni igra odlično za Crvenu zvezdu, bilo da uđe sa klupe ili da igra kao starter. Šansu je dobio i Marko Grujić pa čitava plejada mladih igrača dobija priliku da preuzme sudbinu i rezultate seniora u svoje noge.

Krstajić je rekao da je upravo cilj odlaska u Aziju da se mladi igrači "bace u vatru" i da se vidi koji su njihovi dometi. 

Brzina. To je takođe nešto što smo kao nagoveštaj videli protiv Kineza i Korejaca, ali opažanje treba uzeti sa dozom rezerve zbog toga što su samo dve utakmice odigrane sa Krstajićem na čelu struke. Dinamičnija i konkretnija igra svakako nazire. 

Do Svetskog prvenstva u Rusiji ostalo je još sedam meseci, dogovora o novom selektoru nema, a do sada se spekulisalo sa više imena. 
 

RepublikaFoto: fss.rs
Fudbaleri Srbije

Među najčešće spominjanima je bio Dragan Stojković Piksi, koji je skoro i razgovarao sa predstavnicima Saveza. Piksi je sa Gvangžuom produžio ugovor i to je pokvarilo eventualne planove da se on angažuje. 

Od mlađih stručnjaka je tu svakako bio i Veljko Paunović koji dobro poznaje novopečene seniore sa Novog Zelanda jer ih je upravo on kao selektor vodio 2015. godine. Paunoviću za sada dobro ide u Americi i Čikago Fajeru, a do sada ga iz Saveza niko nije kontaktirao.

To je ostavilo Mladena Krstajića kao najozbiljnijeg kandidata da nasledi Slavoljuba Muslina sa kojim je sarađivao u prethodnih godinu i po dana i da sastavu doda neke svoje ideje. 

Hemija u ekipi je dobra, ali je reprezentaciji potrebna određena sigurnost jer do Mundijala ima još svega sedam meseci. Žreb za Svetsko prvenstvo je prvog decembra pa bi narednih nedelja trebalo da bude poznato hoće li Krstajić i FSS postići dogovor i da li će voditi "Orlove" u Rusiji i narednog leta na najjačoj smotri fudbalskih reprezentacija ili neće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading