MAKELI VRATIO NAŠIM SPORTISTIMA ZA DECENIJSKE KRAĐE: Srbe konačno pogledao Bog!

Autor:

Sport

29.03.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije digli su se iz mrtvih i posle 0:2 na poluvremenu i protiv evropskog šampiona Portugala došli do remija 2:2 u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Ipak, utakmicu je obeležio detalj iz poslednjih sekundi, kada je Kristijano Ronaldo loptu posle šuta pored istrčalog golmana Dmitrovića već video u mreži, a onda je uklizavanjem izbacio Stefan Mitrović i zbunio sudiju Makelija, koji verovatno nije priznao čist pogodak gostima. Time je, barem malo, ispravljena višedecenijska nepravda prema našim sportistima.

DRON I PENALI

Sigurno da ova situacija posebno znači kapitenu Strazbura, koji je 14. oktobra 2014. skinuo dron sa zastavom "velike Albanije" i potom je bio napadnut od šiptarskih medija. Na kraju je naša reprezentacija kažnjena i to je bilo presudno da ostane bez plasmana na EVRO 2016. Osim toga, pamti se i krađa sa EVRO 2000, kada je Jugoslavija imala 3:2 protiv Španije u trećem kolu C grupe, ali je "crvena-furija" uz pomoć sudija pogocima Mendijete u 94. minut iz fantomskog penala i Alfonsa u narednom napadu slavila sa 4:3 i obezbedila prvo mesto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ne treba zaboraviti ni rvački zahvat na Aleksandru Mitroviću tokom Mundijala 2018. u Rusiji protiv protiv Švajcarske, ali za nemačkog arbitra Feliksa Briha i kolege iz VAR sobe to nije bio faul.

ODUZETE ZLATNE MEDALJE

Sreća nas nije pogledala ni u ostalim sportovima, a na pravdi boga izgubili smo dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Prvo je Milorad Čavić pokraden 2008, iako je prvi stigao do ivice bazena, pre Majkla Felpsa, da bi osam godina kasnije Tijana Bogdanović zbog navodnog isteka vremena za sekundu morala da se zadovolji srebrom u Rio de Žaneiru.

Ne zaboravimo ni Svetsko prvenstvo 2010. u košarci, kada je Turska izbacila "orlove" posle polaganja Tunčerija, koji je prethodno zgazio aut-liniju! Veliku nepravdu doživela je i Ivana Španović na Svetskom prvenstvu 2017. Ona je skočila do zlata preko sedam metara, ali joj se otkačio broj na leđima, trag je ostao na 6,91 metar, pa se morala zadovoljiti četvrtim mestom.

I za kraj, ali nimalo manja važna krađa, dogodila se i prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću na prošlogodišnjem US openu. Nole je diskvalifikovan jer je slučajno pogodio pomoćnog sudiju lopticom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading