Kralj pred Portugal: U ČEMU JE FRKA, IMAMO I MI SVETSKE ŠAMPIONE!

Autor:

Sport

27.03.2021

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Kralj, legendarni golman naše države, izneo je svoje mišljenje pred okršaj Srbije i Portugala u borbi za plasman na Mundijal.

Ivica Kralj podseća na to da i Srbija u svojim redovima ima svetske šampione

Sa Portugalom može da se igra, Portugal može i da se pobedi.

Malo ko je to uspeo u takmičarskim susretima od Mundijala u Rusiji (samo Ukrajina oktobra 2019. i Francuska u poslednjem izdanju Lige nacija), ali Srbi veruju da će prvak Evrope pokleknuti u Beogradu.

Taj stav deli i Ivica Kralj, pred drugo kolo kvalifikacija za Prvenstvo sveta ističe da su Navigatori ranjivi, da naš napadački potencijal može da dođe do izražaja, ali i da Kristijano Ronaldo može da ostane vlažnog baruta na stadionu Rajko Mitić, iako je as Juventusa prilikom prethodne posete našem glavnom gradu poentirao u pobedi 4:2.

- Možemo da zaustavimo Ronalda. Pojedinci su već igrali protiv njega, jeste jedan od najboljih, mora da postoji poštovanje, ali ne sme da se pokaže strah. Moramo da budemo oprezni, bitna je i gol-razlika, jedan pogodak može da odluči putnika na Mundijal - opominje Kralj, gostujući u emisiji Jutro na TV Prva.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ivica Kralj

Ako Portugalci gledaju u Kristijana, Srbi veruju Aleksandru Mitroviću. Dva gola dao je u sredu veče Republici Irskoj, stigao Stjepana Bobeka na večnoj listi najboljih golgetera reprezentacije (po 38 pogodaka), samopouzdanje mu je ogromno kao Topčidersko brdo i to se oseća u javnom prostoru.

- Ubeđen sam da može da postavi rekord. Sa 26 godina, već se izjednačio sa Bobekom i bilo bi fantastično da posle Portugala se osami. Ako damo gol ili dva, nećemo da izgubimo. Ni nerešen rezultat ne bi bio loš - nastavlja legenda Partizana.

Raduje nekadašnjeg reprezentativnog golmana, od nedavno funkcionera Partizana, kako je izgledala najjača selekcija pod selektorskom komandom Dragana Stojkovića.

- Svi znamo koliko je ime Stojković, kakvu energiju i optimizam poseduje. Preneo ih je na igrače, što je velika stvar. Portugal nismo pobedili od osamostaljenja, po tri puta smo izgubili i odigrali nerešeno. Došao je red da se sruši tradicija - dodaje Kralj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivica Kralj

Makar naspram "Orlova" bio šampion kontinenta, favorit grupe.

- Fernando Santoš je ozbiljan trener, vodio je Ljubinka Drulovića i mene u Portu. Znamo koliko znači Portugalcima, ispisao je istoriju. Oni imaju fantastičnu ekipu, predviđenu Ronaldom, a selektor može da napravi dva podjednaka tima. I mi smo kvalitetni, imamo miks starijih i mlađih, prvaka Evrope i sveta u mlađem uzrastu - podseća Ivica Kralj da zlatna odličja sa mlađih reprezentativnih turnira imaju Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić, Predrag Rajković, Andrija Živković, Milan Gajić, Miloš Veljković, Marko Grujić i Nemanja Maksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading