BEN I KANGA POSTIGLI ISTORIJSKI USPEH: Zvezdin tandem POKORIO Afriku!

Autor:

Sport

26.03.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Asovima crveno-belih, Benu i Kangi, stigla pohvala i sa stadiona "Rajko Mitić".

RepublikaFoto: Starsport
Kanga i Ben u dresu Crvene zvezde

Sjajne igre u dresu Crvene zvezdeEl Fardu Ben i Gelor Kanga preneli su i u reprezentaciju, pa su tako bili ključni igrači u uspehu koji su Komorska ostrva i Gabon ostvarili, a to je plasman na Kup afričkih nacija.

El Fardu Ben je ostvario istorijski uspeh  sa svojom reprezentacijom, jer će Komorska ostrva prvi put u istoriji nastupati na Kupu afričkih nacija. Krilni napadač je kao kapiten predvodio reprezentaciju do velikog podviga, a u kvalifikacijama je imao učinak od gola i asistencije. Komorima je bio dovoljan bod iz poslednje dve utakmice, a do njega su došli kolo pre kraja, odigravši bez golova sa Togom. Ben sa reprezentacijom može da završi bez poraza u kvalifikacionom ciklusu, kao što sa Zvezdom ima odličan učinak u prvenstvu, takođe bez izgubljenog meča. Odigrali su pet kola u kvalifikacijama i osvojili su devet bodova, identično kao i Egipat protiv koga nastupaju u ponedeljak. Ben je do sada odigrao 25 utakmica za Komore i postigao 10 golova.  

Reprezentacija Gabona je slavila juče protiv Demokratske Republike Kongo sa 3:0, a igrač crveno-belih Gelor Kanga zabeležio je dve asistenije i tako je svojoj selekciji obezbedio “kartu”za narednu fazu takmičenja. Tokom kvalifikacija, Zvezdin vezista je upisao tri asistencije i jedan je od vodećih igrača u timu. Poslednju utakmicu u kvalifikacijama njegov nacionalni tim odigraće protiv Angole u ponedeljak .

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading