PIKSI NEMA NIJEDNU DILEMU PRED IRCE: Stojković zna ko startuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

23.03.2021

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nema nijednu dilemu pred meč sa Ircima koji se igra sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Dragan Stojković Piksi

Srbija nikad nije savladala Irsku od kako je samostalna, ali Piksi ističe da bi bio zadovoljan samo pobedom.

Ovo je prva utakmica i kao takva uvek je teška, ne postoji garancija da ćete pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno, zato je fudbal zanimljiva igra, veoma je važno sa kakvom igrom odigrate tu utakmicu i kakav performans prikažete. Možete biti bolji od pobednika, a može i da bude obrnuto, da oni budu bolji, ali da vi pobedite. Naše su misli usmerene na to da dominiramo, igramo dobro i pobedimo. Sa bodom naravno da nisam zadovoljan. Ali opet kažem,učinićemo sve da startujemo pobedom. Iako neće biti lako, ali učinićemo sve.

Koliko bi pobeda bila stimulativna za Portugaliju?

- Ne možete da birate kada ćete i protiv koga da igrate, to je tako urađeno. Sudbina je tako htela da moja prva utakmica bude protiv Irske, ja to ništa ne mogu da promenim, ali svaka sledeća utakmica će biti najvažnija.

Tadić se osvrnuo na to koliko je problem što će ekipa imati samo jedan pravi trenign pred Irsku.

- Naravno da bismo svi voleli da imamo više vremena da se pripremimo i saslušamo zahteve igre, ali ne gubimo vreme i trenirali smo dva puta danas i mislim da će biti dovoljno vremena da se pripremimo, da usvojimo zahteve i da što spremniji dočekao meč.

RepublikaFoto: Starsport

Selektor je upitan da li će igrati sa dva napadača i na kojim pozicijama je imao najviše dilema, kao i da li će taktika sa meča protiv.

- Mislim da svi napadači koji imaju ofanzivne karakteristike su napadači, ne treba da limitiramo brojku na dva. Srbija može da igra i sa dva i sa tri napadača, ali to ćemo videti sutra kada ekipa izađe na teren. Imam tim u glavi, neću čekati zadnji momenat da odlučim ko će da igra. Nisam imao niakvih problema što se tiče izbora igrača ni po pitanju cele grupe, ni kada ću odlučiti ko će startovati na utakmici. Imam jasnu sliku u glavi, to je to.

Selektor je upitan i koliko je kondicioni trener zadovoljan.

- Nije bitno da li je on zadovoljan, bitno je da sam ja zadovoljan. Što se tiče spremnosti, pretpostavljam da su umorni, dolaze iz klubova u punom naporu, igraju mnogi 90 minuta iz nedelje u nedelju, to može da bude problem, ali ne treba da bude alibi. Ovi treninzi koje imamo više su tehnički-taktički. Mislim da biti sveži i da ćemo sve sprovesti u delo.

Tadić je upitan o oceni saradnje sa selektorom.

- Jako pozitivno, juče kada sam završio sastanak, voleo bih da je neko snimio, bila je prelepa reakcija grupe, mislim da može da nam ugradi to što on poseduje, tu harizmu, šarm i samopouzdanje, mislim da smo svi pažljivo slušamo, upijamo i da to pokažemo na delu. Jako pozitivno, nadam se da ćemo tako i da završimo i da će svi da budu zadovoljni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading