MAMIĆ KORUMPIRAO KOLINDU: Šokantna saznanja hrvatskih medija!

Autor:

Sport

23.03.2021

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Mamić je poslednjih dana i nedelja glavna tema u Hrvatskoj, sad je izbio i veliki skandal.

Zdravko Mamić

Hrvatski nedeljnik Nacional je u svom najnovijem broju na naslovnoj strani izneo šokantna saznanja da je bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović  pristala da se kandiduje za tu funkciju tek kada joj je Zdravko Mamić kompenzovao visoku platu koju je ranije primala u NATO-u, što je ona odmah demantovala.

Novinari Nacionala pozivaju se na neimenovane izvore bliske nekadašnjoj predsednici Hrvatske. Oni u svom tekstu navode da je Mamić korumpirao Kolindu Grabar Kitarević.

Takođe, tvrde da je nekadašnji prvi čovek Dinama i podstakao Kolindu da se kandiduje na predsedničkim izborima. Ona se dugo kolebala da li da se upusti u tu trku, pošto bi joj primanja bila daleko manja nego što je imala kao službenica NATO-a. Nacional piše da joj je upravo Mamić obezbedio iznos koji bi joj pokrio razliku između plate koju je zarađivala radeći za NATO i plate koju je zarađivala kao predsednica. Uz to, tvrdi Nacionalov izvor, obilno je finansirao njenu predsedničku kampanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović to demantuje tvrdeći da su "to laži".

- Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzovao moje plate ili privatne troškove, tokom predsedničke kampanje. To su u potpunosti netačni navodi i laži - napisala je bivša predsednica Hrvatske na svom Tviter profilu.

Navela je da je sve troškove njene kampanja platio HDZ, čiji je kandidat bila i istovremeno upitala kome idu u korist iznete optužbe i, kako kaže, lažni navodi.

 

 

Hrvatski portal Index podseća da je Grabar Kitarović, nakon niza medijskih objava, u razgovoru za Novu TV 2017. godine, priznala da joj je "Mamić organizovao razne večere".

Uz to, piše portal, poznato je da HDZ primao donacije od Mamića za predsedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović, što je 2014. godine priznao i tadašnji predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

- On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu - upitao je tada Karamarko

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading