ZDRAVKO MAMIĆ NE STAJE: Osuđeni, osramoćeni predsednik Dinama ŠOKIRAO IZJAVOM O ŠAMPIONU SRBIJE - TO JE BILA PLJAČKA!

Autor:

Sport

21.03.2021

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Mamić osuđen je na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u Dinamu iz Zagreba. Ne haje on previše za to, već se bavi klubovima iz komšiluka, među kojima mu je omiljena tema Crvena zvezda, koju vidi kao idealni model za njegov Dinamo.

Zdravko Mamić

Mamić je govorio je o uspehu Dinama u LE, dešavanjima u srpskom fudbalu, kao i da mu je Zvezda bila favorit protiv italijanskog tima.

Nikada mi nije drago kada srpski klub ispadne iz Evrope. Veliki sam navijač bio Zvezde protiv Milana i govorio sam da će ili proći ili ispasti ‘tesno’. Moram ovo da kažem, Zvezda je opljačkana u Milanu i oni koji su delili nepravdu su štitili evropske interese. Pa ljudi, Zvezda bi sada sa Dinamom bila u četvrtfinalu Lige Evrope. Slobodno kažem, to joj je onemogućeno - kazao je Mamić.

Nekadašnji klub kojim je rukovodio, Dinamo ostvario je neverovatan uspeh pobedivši Totenhem 3:0 za plasman u 1/4 finala Lige Evrope.

Posle Viljareala bismo išli na Arsenal ili Slaviju Prag. Pokazali smo da možemo, pa i taj Arsenal smo pobeđivali u Ligi šampiona. Nemojte da se začudite ako Dinamo ode u finale Lige Evrope - rekao je bivši predsednik hrvatskog kluba.

Osvrnuo se na ekonomsko stanje klubova u Srbiji.

- Dobro mi se čini Zvezda, s obzirom na ekonomsku situaciju. Ovo je druga svetska kriza u 10 godina. Kada pogledamo četiri godine Zvezde, tu je i Partizan ali u manjoj meri, trebalo bi se nakloniti. Zvezda radi u negativnim okolnostima, opterećena dugovima i nije lako praviti takve rezultate - dodaje on.

RepublikaFoto: Starsport
Divi se Mamić radu Zvezde, a i u manjoj meri Partizana, u ovako teškim okolnostima

Mamić je pričao i o reprezntaciji Srbije. Kako kaže, Srbija ima više igrača od Hrvatske, čak možda i kvalitetnije.

- Svi me pitaju kako Srbija ne može da napravi uspeh? Jednostavno je, Srbija mora da bude ‘femili’, kao što kaže Murinjo. Srbija je duplo veća od Hrvatske, nemate slabije igrače, možda čak i bolje, više sigurno u inostranim ligama, ali niste porodica kao Hrvati. Kada reprezentacija igra svaki Hrvat na svetu diše kao jedan. Nažalost, određene interesne grupe su napravile da u Srbiji ne igraju najbolji - objasnio je srednji brat od tri Mamića, pa je dodao: 

- Siguran sam da će Piksi, iako ga nikad nisam upoznao, da će vas odvesti da budete fudbalska velesila. Podržite ga, nemoj da dozvolite da mu se mešaju, već ga pustite da radi. I biće Srbija ono što je Hrvatska. Pa i vicešampion sveta, što da ne? - zaključio je Zdravko Mamić u razgovoru sa "B92".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading