EKSKLUZIVNO: Prvi Srbin na čelu FS BiH! Vico - zavešću RED u Sarajevu!

Autor:

Sport

18.03.2021

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat sam po čvrstoj ruci, ispraviću greške u savezu da radi kao sat, a da FSRS ne dobija mrvice kao dosad, kaže Zeljković.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vico Zeljković

Srbin vodi glavnu reč u Sarajevu! Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izabrao je pre nekoliko dana jednoglasno Vica Zeljkovića (32) za novog predsednika koji, kao prvi čovek FS Republike Srpske i nekadašnji čelnik banjalučkog Borca, u razgovoru za Srpski telegraf obećava da će njegov matični entitet ubuduće dobijati jednaka prava, kao i Federacija.

ZLURADI KOMENTARI

- Savezu u Banjaluci biće olakšan rad jer više neće dobijati samo mrvice iz Sarajeva, kao što je to bio slučaj. Zalagaću se za jedinstvo, da razvijamo projekte za dobro fudbala u celoj Bosni i Hercegovini i da sve radi kao sat. Radićemo na infrastrukturi, graditi terene širom zemlje, implementirati VAR sistem, unaprediti nacionalni trening-centar. Poznat sam po čvrstoj ruci, njom ću zavesti red gde je bilo problema, a unaprediti sve što je bilo dobro - kaže Zeljković.

Piksi, Srbijo, vidimo se na SP

Selekcija BiH pokušaće da se kroz kvalifikacije domogne Mundijala 2022, a Zeljković priželjkuje da se tamo nađu zajedno s "orlovima".

- Naš tim može da ode na Svetsko prvenstvo pod novim selektorom Ivajlom Petevim iz Bugarske. Francuska je favorit u grupi, borićemo se sa Ukrajinom za drugo mesto, a bolji smo od Finske i Kazahstana. Nadam se da će i Srbija na Mundijal sa Draganom Stojkovićem, pa da se vidimo u Kataru. Želim Piksiju mnogo sreće, ima znanja i igrače s kojima može da ode na SP - kaže Vico.

Novi predsednik svestan je da će, i pored jednoglasne podrške na glasanju, biti otpora i kritika. U prošlosti je nailazio na podmetanja, a najviše bure se podiglo kada je kao predsednik Borca iz Banjaluke na društvenim mrežama napisao: "Titula nam ne treba jer Bosna nije naša država." Na zlurade komentare je nailazio i zbog činjenice da je sestrić Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH.

Foto: Privatna arhiva

LAK ZA SARADNJU

- Sa mnom nije teško sarađivati, a na spinovanja sam navikao. Meni je Dodik ujak i ponosim se njime. Međutim, ja sam čovek fudbala, politika me ne zanima. Za mene su svi narodi u BiH jednaki, tako ću se ophoditi i prema ljudima u savezu, ali i svim reprezentativcima. Konotacije na nacionalnoj osnovi, kojih je bilo u prošlosti, saseći ću u korenu - poručio je Zeljković i dodao da će svoje delovanje nastojati da širi i van granica BiH:

- Želimo dobru saradnju sa FIFA i UEFA, ali i sa svima u regionu. Pre svega sa FSS, ali i savezima Hrvatske, Slovenije i ostalih zemalja iz okruženja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading