Real ubedljiv protiv Atalante, Siti bez drame stigao do 24. pobede na 25 mečeva i plasmana u četvrtfinale LŠ!

Autor:

Sport

16.03.2021

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobrinuli su se Pep i Zizu da njihovi puleni shvate ozbiljno zadatke u osmini finala LŠ, pa će fudbaleri Reala i Mančester sitija u sledeću fazu eltinog evropskog takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Reala slavili su nakon ubedljivog nastupa protiv Atalante

Izabranici Pepa Gvardiole nisu se namučili na putu ka četvtini finala Lige šampiona, pošto su na „Puškaš“ Areni u Budimpešti produžili crni niz Borusije Menhengladbah pobedom od 2:0.

Sastav koji je letos napustio trener Markos Roz od tada je bukvalno u paklu, pa je ovo bio njihov deveti poraz na poslednjih deset utakmica.

„Građani“ su na ovom meču izgledali zaista impozantno, pa protivniku većinu vremena nisu davali ni da izađe sa svoje polovine, o šansama da ne pričamo.

Potpuno oporavljeni i još uvek spektakularni Kevin De Brujne postigao je prvi gol na meču kada je Jana Zomera savladao projektilom sa distance u 12. minutu.

Svega šest minuta kasnije, Ilkaj Gindogan nastavio je sjajnu golgetersku sezonu, pa je duplirao prednot posle Fodenove asistencije.

Druga deonica označila je period agresivne igre na utakmici između Sitija i Borusije, pošto su Nemci pokušali grubom igrom da zaustave Mančester, ali uzalud.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mančester siti - Borusija Menhengladbah

Gvardiola je preventive radi izveo neke od najbitnijih karika, pa je do kraja rezultat rezultat ostao nepromenjen.

Real Madrid i Atalanta odigrali su znatno tvrđi meč posle pobede Španaca od 1:0 tokom prvog susreta.

Italijani su od starta pritiskali visoko, ali Real u prvoj trećini utakmice nije imao odgovor za ovakvu taktičku zamisao, pa je Robin Gozens čak imao i odličnu priliku da poravna rezultat, ali je bio nespretan sa svega par metara.

Ubrzo je usledila kazna, pa je sve raspoloženiji kraljevski klub najpre zapretio preko Luke Modrića, da bi u 34. Minutu Hrvat savršeno pronašao Karima Benzemu za prvi i zlata vredan pogodak na ovoj utakmici.

Drugo poluvreme počelo je u znaku Reala, pa se inicijativa ispatila u 60. minutu, kada je Vinisijus zaradio penal koji je Ramos pretvorio u gol i nedostižnu prednost od 2:0.

Atalanta se pobrinula da postigne barem počasni gol u 84. minutu preko Murijela, ali mu je Asensio uzvratio svega 60 sekundi kasnije.

Real Madrid i Mančester siti u četvrtfinale će Lige šampiona, gde će im se sutra pridružiti bolji iz duela Bajern Minhen – Lacio i Čelsi – Atletiko Madrid.

 

Revanš mečevi 1/8 finala Lige šampiona

 

85. minut - GOOOLLLLL!!!! Svega 60 sekundi bilo je potrebno Realu da uzvrati sastavu iz Bergama i manje-više stavi tačku na ovaj dvomeč.

84. minut - GOOOOOOLLLL!!!! Atalanta je uspela da uzvrati Madriđanima i da svojim navijačima tračak nade za neizvesnu završnicu!

60. minut - GOOOOLLL!!!! Vinisijusa je odbrana Italijana oborila na samoj ivici šesnesterca, pa je sudija dodelio "Kraljevićima" penal, koji je Ramos bez problema pretvorio u pogodak i verovatno nedostižnu prednost.

54. minut - Mančester siti profesionalno privodi kraju meč sa Borusijom, ali Real preko Vinisijusa i te kako preti Atalanti. Munjeviti Brazilac probio se kroz nekoliko defanzivaca, ali se spetljao pred golmanom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme revanš mečeva osmine finala elitnog evropskog takmičenja.

 

35. minut - GOOOOOL!!! Previše je pritiskala Atalanta uz teren, što je Real iskoristio kako bi preko Benzeme došao do iznenadnog vođstva. Modrić je iskoristio grešku Sportijela kako bi pronašao Alžirca sa francuskim pasošem samog na ivic šesnesterca. 

 

29. minut - Borusija Menhengladbah po svim prilikama doživeće deveti poraz na poslednjih deset mečeva, ali Atalanta i Real vode pravi rat na sredini terena. Oporavili su se "Kraljevići" od slabijeg starta, pa su preko Modrića pokušali da zaprete, ali Hrvat nije bio precizan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Modrić prvi je ozbiljnije pripretio za Real, ali nije bio precizan

19. minut - JOŠ JEDAN GOL! Svega šest minuta bilo je potrebno Sitiju da duplira prednost. Ovaj put je strelac bio Ilkaj Gindogan.

 

13. minut - KAKAV GOOLLLL!!!! Rijad Mahrez pronalazi De Brujnea za 1:0! Belgijanac je upravo postigao jedan od najlepših golova u ovogodišnjem izdanju LŠ, a Siti je postigao svoj 100. gol u svim takmičenjima ove sezone.

 

9. minut - Fil Foden savršeno je naleteo na besprekoran pas Kansela, ali nije uspeo da plasira loptu pored Zomera.

5. minut - Dok na "Puškaš" Areni u Budimpešti Siti uveliko gospodari terenom, Atalanta jako pritiska Madriđane, pa su prvi i pripretili, ali se Mario Pašalić nije najbolje snašao sa svega par metara razdaljine.

1. minut Revanš mečevi 1/8 finala elitnog evropskog takmičenja su počeli.

 

Poznati su i sastavi pred večerašnje mečeve.

Mančester siti - Borusija Menhengladbah (2:0)

Mančester siti: Ederson, Canselo, Dijaš, Stouns, Voker, Gindogan, Rodri, Silva, Foden, De Brujne, Mahrez.

Borusija Menhengladbah: Zomer, Bensebaini, Elvedi, Ginter, Lajner, Zakarija, Nojhaus, Hofman, Štindl, Tiram Embolo.

Real Madrid - Atalanta (1:0)

Real Madrid: Kurtoa, Mendi, Varan, Ramos, Načo, Modrić, Kros, Valverde, Vinisijus Džunior, Benzema, Lukas.

Atalanta: Sportijelo, Đimsiti, Romero, Toloi, Gozens, Pesina, De Run, Maele, Pašalić, Malinovski, Murijel.

 

Druga noga osmine finala najjačeg kontinentalnog takmičenja mogla bi da obiluje uzbuđenjem, pošto ni Real ni Siti nemaju nedostižnu prednost iz prve utakmice.

Gvardiolini momci slavili su samo 2:0 protiv Menhengladbaha, dok su Zidanovi puleni došli do minimalne pobede protiv Atalante.

Nade za Bundesligaša gotovo su nepostojeće posle ubitačnog niza u kome se Siti nalazi, ali može li Atalanta do najvećeg uspeha u skorijoj klupskoj istoriji? Jedva čekamo da saznamo!

Tok ovih mečeva možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading