Srbija ga vidi KAO PIKSIJEVU GLAVNU UZDANICU, A ON TVRDI: Pa gde baš ja pored Mitrovića i Jovića?!

Autor:

Sport

16.03.2021

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni Srbin iz Serije A progovorio je o očevanjima u novoj eri "Orlova" pod Draganom Stojkovićem, kao i o svojoj potencijalnoj ulozi u u Piksijevim planovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović u dresu Srbije

U ponedeljak se okuplja reprezentacija Srbije pred početak kvalifikacija za SP 2022. Tada će se po prvi put susresti Dragan Stojković i Dušan Vlahović, momak u čijim rukama leži budućnost naše nacionalne selekcije.

Hvala selektoru što me je pozvao. Velika mi je čast da budem deo državnog tima. Na raspolaganju sam za svaku zamisao, plan, zadatak - motivisan je napadač Fiorentine.

Prvi izazov biće selekcija Irske, ali šta Vlahović očekuje na tom meču?

Mitar je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, standardno igra na visokom nivou u državnoj selekciji. Luka Jović je igrač Real Madrida, tako da ne bih da sebe ističem u prvi plan. Moje je da vredno radim i budem u službi reprezentacije - nastavlja ovaj skromni 21-godišnjak.

RepublikaFoto: Starsport
Ne smatra da pored Mitrovića i Jovića treba da ima prednost ovaj skromni 21-godišnjak

Kako bi Vlahović postavio napad "Orlova"?

Kao najmlađi, sa tri-četiri okupljanja iza sebe ne mogu da pričam o tome. Biće kako selektor odluči. Svaku odluku ću da prihvatim i svaki zadatak pokušati da ispunim - dodaje on.

Ne meša se Vlahović previše u Piksijeve planove, već je spreman da odradi šta god selektora zatraži

Igrači se dobro poznaju, ali sa selektorom ne toliko. Ipak, Dušana to ne brine previše, već je spreman da prione radu.

Većina nas igrača se dobro poznaje, grupa reprezentativaca je ista, tako da nam neće biti problem - smatra Vlahović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlahović je za "Viole" postigao već 12 golova ove sezone

Momak koji je u dresu "Viola" ove sezone postigao 12 golova na 26 utakmica posebno se raduje utakmici protiv evropskog šampiona, selekcije Portugala.

-  Naravno, nisam bio u timu septembra 2019. kad smo igrali u Beogradu. Biće nam veoma teško, istovremeno i zanimljivo protiv Portugalaca, imamo šanse za pobedu - ističe on.

RepublikaFoto: Starsport
Vlahović se posebno raduje duelu sa Ronaldom i Portugalom

Za kraj razgovora sa "Sportskim žurnalom" Dušan Vlahović govorio je i o tome koliko je važan dobar start na putu ka Kataru 2022. godine.

Od dobrog starta dosta toga zavisi, pogotovo što igramo protiv Irske i Portugalije, konkurenata za prvo mesto. Učinićemo sve da pobedimo i najavimo uspeh na kraju ciklusa - zaključio je Dušan Vlahović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading