ŽIVOT MU JE OBELEŽILA MANČESTEROVA TRAGEDIJA U MINHENU: Ovo je Srbin koji je istinska IKONA u Engleskoj!

Autor:

Sport

15.03.2021

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji golman Džon Lukić sa uspehom je dugi niz godina branio boje Arsenala i Lids junajteda.

RepublikaFoto: YouTube/Printscreen/ Leeds4EvEr1992
Legendarni golman Lidsa i Arsenala Džon Lukić

Jovan "John" Lukić, 60-godišnji Srbin rođen u Česterfildu dugi niz godina je branio za Arsenal i Lids junajted, a važi za jednu od najomiljenijih osoba na Ostrvu.

Za njegovu karijeru, koja je trajala od 1978. do 2001. godine vezuju se brojne zanimljivosti, a jedna od njih je da je sa klubom sa "Eland Rouda" osvojio poslednju titulu Prve lige, pre nego što je pokrenuta Premijer liga,

Uprkos tome što je u dresu dva kluba branio čak 668 puta, prva asocijacija na njegovo ime je urbana legenda, koja je kasnije opovrgnuta.

Na letu Mančester Junajteda iz Beograda, posle utakmice sa Crvenom zvezdom, uz presedanje u Minhenu 1958. godine, našla se i gospođa Lukić. Dok nije bilo lako proveriti neke informacije, smatralo se da je majka Džona Lukića. Vraćala se iz Beograda, srpsko poreklo. Uz to, govorilo se da je trudna sa "Džonom". Kada su informacije postalo dostupne svima, lako je bilo proveriti da je Jovan rođen dve i po godine nakon tog dana.

Kategorički moram da kažem da u bilo kakvoj formi nisam bio u tom avionu. Pa da je zaista moja majka to bila i još trudna sa mnom, to bi bila najduža trudnoća u istoriji - rekao je Lukić svojevremeno za "BBC".

Za pomenutu avionsku nesreću zaista se vezuje ime gospođe Lukić, ali je ona nosila ćerku, a bila je spašena od strane golmana "crvenih đavola" Harija Grega.

Džon Lukić danas ima 60 godina, još uvek boravi u Engleskoj, a ne zaboravlja ni golmanski poziv koji ga je proslavio...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading