ŠOK NA "MARAKANI": Van La Para TUŽIO Zvezdu!

Autor:

Sport

15.03.2021

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radživ van La Para se oglasio o boravku u Crvenoj zvezdi, pa povukao radikalan potez.

RepublikaFoto: Starsport
Radživ van La Para na meču Lige šampiona Crvena zvezda-Totenhem

Bivši fudbaler Crvene zvezde Radživ van La Para oglasio se o boravku u Ljutice Bogdana u intervjuu za holandski portal “Elf Voetbal”.

On ističe kako je prijavio Crvenu zvezdu FIFA zbog neizmirenih obaveza, a otkrio je da je sporazumni raskid ugovora sa aktuelnim srpskim prvakom uključivao isplatu zarade za osam meseci.

Van La Para je najpre objasnio kako je obukao crveno-beli dres.

Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka javila se Crvena zvezda.  Oni su se plasirali u grupnu fazu Lige šampiona i želeli su da se pojačaju. Igranje u Ligi šampiona bilo je za mene još uvek san. Potpisao sam na tri godine. Ugovor je bio izrazi punog samopouzdanja, izgledao je sjajno – priča Van La Para za holandski fudbalski portal.

Njegov mandat u Zvezdi je počeo "kao iz snova", ali je usledio preokret.

– Živeo sam lepo u centru grada. Stari, ali veoma lep i živahan grad u svim oblastima. Dve nedelje kasnije bio sam u timu protiv minhenskog Bajerna i odradio sam devedeset minuta. Moja prva mesečna plata je uredno isplaćena. Ali, to se okrenulo, to je bio jedini novac koji sam dobio tokom mog boravka u Beogradu i to je bio razlog zbog kojeg sam otišao nakon šest meseci. Posle eliminacije iz Ligi šampiona, klub je učinio sve što je mogao da bi me se rešio. Trenirao sam sa prvim timom i trčao krugove u kompleksu za trening. Više nisam mogao ništa da postignem. Takmičenje nije zahtevno, svake godine Crvena zvezda postaje šampion sa dva prsta u nosu – rekao je Holanđanin.

On je napustio Crvenu zvezdu po izbijanju pandemije koronavirusa u aprilu 2020. godine.

– Posle pregovora razdvojili smo se u aprilu 2020. Dodao sam “vodu u vino” i ponudio im da mi daju samo godinu dana moje plate. To bi im uštedelo još dve sezone plaćanja prema meni. Nisu to želeli. Sporazumeli smo se na osam meseci. Prva rata je plaćena. Druga nije. Stvar je sada kod FIFA – zaključio je Van La Para.

Nakon odlaska sa "Marakane, Van La Para se obreo u redovima španskog drugoligaša Logronjesa, ali je i odatle brzo otišao, pa sada igra za nemačkog drugoligaša, ekipu Vircburgera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoran

16.03.2021 14:27

A zasto bi platila Zvezda neka plati onaj sto ga je doveo. Pogresio je snosice posledice mislim finansijske i to je to. Ako kriju i stite tu osobu neka plati Zvezda. Vrlo prosto.