MILJENIK "DELIJA" POSLE GOLA NA DEBIJU: Možemo da budemo novi šampioni!

Autor:

Sport

12.03.2021

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vujadin Savić i Đorđe Ivanović srpski su tandem u ljubljanskoj Olimpiji, gde se miljenik "Delija" pridružio bivšeg igraču Partizana posle razlaza sa APOEL-om, ali kakve su njihove ambicije u Sloveniji?

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Vujadin Savić sada je u Olimpiji iz Ljubljane, za koju je postigao gol na debiju!

Fudbaleri Olimpije slavili su posle duela sa Taborom (3:0), a pobedu su režirali dvojica Srba, Vujadin Savić i Đorđe Ivanović.

- Uvek je lepo kad postigneš gol, nadasve ako i pobediš - komentariše komandant odbrane Savić svoj prvenac u dresu „zmajčeka“, za Sport Klub.

Na prečac je osvojio i rukovodstvo Olimpije, i stručni štab, i saigrače, odmah mu je krenulo, u prvoj utakmici, protiv Celja slavio 1:0, zatim je bio ubedljiv i na gostovanju u Sežani ( pogodak u trećem minutu prvog poluvremena predstavljao je uvod u siguran trijumf – golman Koprivec je, posle kornera sa desne strane, vikao „moja,moja“, a zapravo ona je bila samo Savićeva).

- Vraćam film, čitavu godinu, pa i više od nje, zbog nepristajanja na smanjenje ugovorne plate na Kipru, nalazio sam se van kombinacije za sastav APOEL, čak sam odvojeno i vežbao, poslednja tri meseca gotovo da nisam ni potrčao - nastavlja štoper na privremenom radu u Sloveniji.

RepublikaFoto: Starsport
Savić u dresu Zvezde

Kad smo već kod plate, kako je to rešeno?

- Novac izdvajaju i Olimpija i APOEL, na moje zadovoljstvo - ne žali se Vujadin.

Tri treninga u novom okruženju i odmah poverenje struke, start u susretu sa Celjem, komplimenti za učinak od prvog do poslednjeg minuta, drugo se nije ni očekivalo imajući u vidu najavu uoči angažmana („stiže veliko pojačanje“), aplauzi za izdanje u Sežani, razlog da Vujadin Savić bude prezadovoljan.

- Osnovna stvar: vratio sam se u fudbalski život. Ovo mi je trebalo, baš ovo. Zaista pun pogodak. Još nešto: nisam se vodio samo ličnim interesima kad sam odlučio da odem na pozajmicu, vukla me tradicija Olimpije, njeni ljudi, njen stadion, njen juriš na titulu… I, zasad je sve idealno - kaže Savić.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Vujadin Savić (drugi sa desne strane)

Olimpija je dva koraka ispred drugoplasiranog Maribora, preostalo je 10 rundi, šampionat se završava 19. maja?

- Neka tako i ostane na vrhu - nastavlja on.

Derbi sa Mariborom pada na praznik rada, da li tada, u Ljubljani, može da padne i odluka o novom prvaku?

- Možemo mi to, uveren sam da možemo - uzbuđeno dodaje nekadašnji kapiten Zvezde.

Imate veliku podršku, dopiru razni glasovi?

- Čuju se deca, galame, tu je, naravno, i Mirka, svi smo tu, uživamo, uprkos svim zabranama… Podsetiću da ovde u 21,00 sve staje, restorani i kafići su dugo već zatvoreni, ponekad je dovoljna i šetnja gradskim ulicama, mi smo pet minuta od centra… Sve je lakše i lepše kad se ređaju uspesi na terenu. Da li je ovo najbolji trenutak da pohvalim i Đorđa Ivanovića? Jeste, pravi je čas, Ivanović je dao lavovski doprinos pobedi nad Taborom, bio je strelac, bio je i asistent Vombergaru za 3:0, delovao je moćno - zaključio je Savić.

RepublikaFoto: Vladimir Lukić
Savić i supruga Mirka veoma su zadovoljni životom u Sloveniji

Štoper hvali, a uzvraća krilni napadač ljubljanskog tima.

- Vujadin nam mnogo znači, naročito u skoku, i pred svojim i pred protivničkim golom, on je taj tas na vagi koji bi mogao da presudi u trci sa Mariborom - ističe Ivanović za Sport klub.

Nekoliko reči o Ivanoviću: nekadašnji prvotimac Partizana je špartao i levo, i desno, stizao svuda, driblao, šutirao… Za mesto u timu kola. Postigao je i gol, koji je posvetio svojoj deci.

- Za moje sinove, blizance, Lazara i Maksima, rođene 22. februara, 2021. godine - ističe on.

Ivanovićev dvocifren broj pogodaka (10), uz pet asistencija u dosadašnjem toku prvenstva Slovenije, učinak za svako poštovanje (pritom nije najistureniji u napadu).

RepublikaFoto: Starsport
Nekadašnji napadač Partizana Đorđe Ivanović posvetio je gol novorođenim sinovima blizancima

- Mulahusejnović iz Kopra je vodeći na listi strelaca, on je klasičan centarfor, njegov konto je za gol bogatiji od mog, pa ipak, nije mi bitno ko će da pobedi u našem nadmetanju, interesuje me jedino kruna Olimpije - jasan je Đorđe Ivanović.

Tabela: Olimpija 50, Maribor 48, Mura 44 boda…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading