BEZ VELIKE DRAME U REVANŠIMA: Mesi promašio penal i ugasio nade Barselone, Liverpul na krilima Salaha i Manea pobedio Lajpcig!

Autor:

Sport

10.03.2021

19:05 >> 21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri PSŽ-a i Liverpula su novi četvrtfinalisti Lige šampiona!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Akrobacija Leo Mesija

PSŽ i Barselona su na Parku prinčeva odigrali nerešeno 1:1. Francuski šampion je u prvom meču slavio sa 4:1 na Kamp Nou, pa je prošao u četvrtfinale.

Barselona je u prvih pola sata bila dominantna. Kumanov tim je od samog starta bio ofanzivan i vršio je visoki presing. Dembele je sam propustio čak četiri šanse. Navas mu je čak tri puta sjajno odbranio udarce.

Barselona je ređala šanse, PSŽ se dobro odbranio i gol je visio u vazduhu. Navas je branio sve što je mogao, a u 22. minutu je vrhovima prstiju skinuo udarac Desta i lopta je završila na prečki.

I kao što obično biva, usledila je surova kazna za Katalonce. Lengle je sa leđa oborio Ikardija, tj zgazio ga je na petu, pa je sudija dosudio penal. Mbape je rutinski pogodio sa bele tačke za vođstvo domaćina od 1:0.

Lionel Mesi kao da se naljutio i rešio je da pocepa mrežu Pari Sen Žermena. Uzeo je loptu na 25 metara od gola i lansirao projektil u gornji levi ugao Navasa. Pogodio je rašlje u 37. minutu i doneo izjednačenje.

Argentinac je mogao da bude pravi junak Barselone, u nadoknadi prvog poluvremena imao je veliku šansu da donese vođstvo svom timu od 2:1. Kurzava je srušio Grizmana, a Mesi je preuzeo odgovornost, šutirap je penal po sredini, ali mu Navas nogama fantastično brani udarac.

 

 

Barselona nije izašla u drugom poluvremenu sa tolikom željom i ‘’žarom’’, kao u prvom delu igre.

PSŽ je uspeo da ‘’umrtvi’’ igru protivničke ekipe i rutinski su čuvali veliku prednost u ukupnom rezultatu. Čekali su kontre i uzdali se u Mbapea, a onda je ušao i Di Marija i kad god je lopta išla napred, njih dvojica su kombinovali sa Veratijem i čuvali loptu.

Vreme je teklo, Barsa nije imala preteranu ideju i do kraja utakmice imali su svega nekoliko šansi. Najopasniji je bio udarac glavom Busketsa sa pet metara u 71. minutu, koji je odbranio Navas.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i golova i utakmica je završena nerešenim rezultatom.

Fudbaleri Liverpula savladali su i revanšu Lajpcig sa 2:0, baš kao i u prvom meču.

Lajpcig je bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu, promašio je dve ogromne šanse preko Olma i Kampla, Alison je oba puta sjajno odbranio.

Redsi su čekali svoju šansu strpljivo i sve su rešili za tri minuta u drugom poluvremenu. Salah je u 71. pogodio za 1:0, a Mane je u 74. minutu postavio konalan rezultat.

Liverpul je tako, bar na kratko, spasao katastrofalnu sezonu i ostao je u trci za ušatim peharom.

Tokove utakmica mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

LIVERPUL - LAJPCIG 2:0 (0:0)

PSŽ - BARSELONA 1:1 (1:1)

II POLUVREME

Kraj utakmica, PSŽ i Liverpul očekivano idu dalje.

90. minut - Veliki promašaj Mbapea!

88. minut - Novih promena nema, Barselona bezuspešno napada.

74. minut - GOOOOOL - Liverpul odmah stiže i do 2:0. Posle Slaha u strelce se upisao i Mane, Lajpcig je sada nokautiran.

71. minut - GOOOOOL - Liverpul vodi sa 1:0. Salah postiže gol za vođstvo Redsa. Klopov tim je sad maltene obezbedio prolazak dalje.

67. minut - I dalje nema promene rezultata u nastavku. Sve je manje vremena za Lajcpig i Barselonu.

54. minut - Potpuno je mirno u nastavku, bez ikakvih prilika.

46. minut - Krenula su druga poluvremena.

I POLUVREME

Poluvreme u Budimpešti i Parizu.

45 + 3. minut - Mesi promašuje penal i propušta veliku priliku da Barsu približi iznenađenju u Parizu.

37. minut - GOOOOOL - Barselona izjednačava na 1:1. Strelac je naravno Leo Mesi, Barsa se vraća u meč. Golčinu je postigao maestralni Argentinac.

 

 

32. minut - Kampl je sjajno šutirao, ali Alison spašava Liveprul.

30. minut - GOOOOOL - PSŽ vodi sa 1:0. Mbape je pogodio sa bele tačke. Lengle je sa leđa srušio Ikardija, a sudija je uz pomoć VAR tehnologije pokazao na penal. Barsa je tako surovo kažnjena za promašaje.

23. minut - Dest sjajno šutira i pogađa prečku, Navas je uspeo nekako da dotakne loptu i spase PSŽ.

13. minut - Fantastična kontra Barselone. Grizman je istrčao, pronašao Dembelea na levoj strani, koji ulazi unutra i sa ivice šesnaesterca gađa preko gola i šalje loptu na tribine.
 

9. minut - Mirno na početku, nema golova ni na jednom meču.

1. minut - Krenuli su mečevi u Budimpešti i Parizu.

UVOD

20:30 - 

 

20:00 - Poznati su sastavi timova.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading