ULTRA-TALENTOVANI "ORLIĆ" ODUŠEVIO ZRELOŠĆU: Udineze dao sve od sebe, ALI SRBIN INSISTIRA NA STASAVANJU U DOMOVINI!

Autor:

Sport

09.03.2021

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Knežević znatno je zreliji nego što njegove godine nalažu.

RepublikaFoto: Starsport
Branislav Knežević odbio je ponudu Udinezea, čime je pokazao veliku zrelost

Možda je rođen tek 2002. godine, ali ovaj izuzetno talentovani plejmejker pokazuje mentalni sklop znatno zrelijem čoveka, pa je oduševio odlukom o svojoj budućnosti.

Imao je priliku fudbaler Mačve da se otisne u beli svet, žarko ga je želeo Udineze, ali on za taj korak nije spreman, pa za sada ostaje u Šapcu, gde smatra da može najbolje da napreduje.

RepublikaFoto: Starsport
Knežević je već sada sastavni deo "Orlića", a u budućnosti bi mogao da dominira i među "Orlovima"

Posle tri vezana poraza, fudbaleri Mačve pobedom na svom terenu nad Proleterom (3:1) podgrejali su nade u opstanak i znatno podigli moral, a do važnih bodova tim je stigao je na krilima mladih snaga, među kojima je najviše pažnje skrenuo Knežević, strelac golova u prethodna dva kola.

- Veoma sam srećan zbog pogodaka, ali mi je krivo što i gol protiv Spartaka nije doneo bodove, s obzirom na to da smo i tamo mogli da budemo nagrađeni za vrlo dobru igru. Na prethodne dve utakmice, kako smo postizali drugi gol tako je rival odgovarao, bukvalno u sledećem napadu smo kapitulirali i očigledno je da nam je neophodno više koncentracije. Morali smo da budemo fokusiraniji u susretu sa Subotičanima, ali je bitno da smo protiv Proletera pokazali pomak, pobedili i priključili se rivalima u trci za opstanak. Borba nije gotova i daćemo sve od sebe dokle god postoji šansa. Malo nam fali da se izdignemo, nekoliko pobeda bi dosta promenilo sliku. Tek nam predstoje dueli sa većinom konkurenata i smatram da imamo čemu da se nadamo - istakla je ova momčina u razogovoru sa "Mozzartsportom".

Pobeda je donela porast u moralu, ali sledi okršaj sa crveno-belima u zaostalom, 22. kolu Superlige.

- Lakše se diše. Sledeću utakmicu igramo protiv Crvene zvezde i rasterećeno idemo na megdan šampionu. Mlada smo ekipa i znače nam dueli poput narednog. Potrudićemo se da odigramo što je bolje moguće, ali su crveno-beli apsolutni favoriti. Idemo da se izigramo, da uživamo u lepoj utakmici - dodao je on.

RepublikaFoto: Starsport
Mačvu u sledećem kolu čeka okršaj sa Crvenom zvezdom

Potom je objasnio zašto u poslednje vreme postiže sve više golova.

- Poslednjih nekoliko utakmica igrao sam nešto isturenije, bio sam bliže golu za razliku od većine duela u kojima sam igrao zadnjeg veznog. Lakše je kad sam bliže golu što sam iskoristio, ne mogu reći da mi smeta ova uloga, a posebno se radujem jer postižem golove što mi je jedan od primarnih zadataka. To mi je prirodnija pozicija, iako mogu da igram i defanzivnije - smatra Branislav.

Naigrao se i za klub a i za "Orliće", ali ne planira da stane.

- Nema odmora, u Pazovi sam sa mladom reprezentacijom. Posle utakmice nisam išao kući već sam odmah došao da se javim selektoru. Ne mogu reći da mi je teško, mlad sam, čak mi i prija jači ritam. Period između utakmica je kratak, nema mnogo vremena, čim se završi meč zaboravlja se jer nas već za dva ili tri dana očekuje novi izazov. Već sutradan, nije dan posle utakmice, nego dan pre narednog duela - nastavio je Knežević.

Svima u taboru nacionalne selekcije veoma je drago zbog porasta u efikasnosti.

- Pitali su me kroz šalu koji mi je ovo gol u sezoni, da nisam slučajno tresao mreže... Stručni štab na čelu sa selektorom prati svakog reprezentativca i naravno da su obratili pažnju na moje igre i da im je drago jer sam u dobroj formi - našalio se ovaj 18-godišnjak.

Grizli su Salcburg i Udineze, grizli, ali nije se dao Knežević, čime je pokazao zrelost retko viđenu kod momaka sa naših prostora, koje loši finansijski uslovi u našoj državi u poređenju sa zapadnom Evropom često nateraju na preran odlazak.

- U početku mi je bilo malo teško, nisam dobro prošao pripreme. Kad je došlo do potencijalnog transfera iz opreza su me sklanjali, nisam igrao neke prijateljske utakmice na teškim terenima kako se ne bih povredio i ugrozio potencijalni transfer. Ipak, pred početak sezone odlučili smo da je bolje da ostanem u Mačvi. Mogao sam da odem, ali sam u razgovoru sa najbližima doneo odluku da sačekam do leta. Ne žurim, cilj mi je da izborimo opstanak, pa da pred narednu sezonu ponovo sagledam opcije. Ne sumnjam da će biti interesovanja i u narednom prelaznom roku te nema potrebe da bilo šta radim preko noći - zaključio je momak koj bi u budućnosti mogao da bude jedan od nosioca igre "Orlova", Branislav Knežević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading