MIHAJLOVIĆ U DISKUSIJI SA DEL PIJEROM: Legende Serije A TUGUJU zbog trenutnog stanja u svetskom fudbalu...

Autor:

Sport

08.03.2021

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mihajlović i Alesandro Del Pijero među najvećim su živim legendama Serije A, ali šta je nedašanje žestoke rivale iz tabora Intera i Juventusa sada ujedinilo u tuzi?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović prisećao se dobrih starih dana sa Alesandrom Del Pijerom

Pa, sve gori nivo fudbala na najvišem nivou, izgleda.

Dok bi se mnogi složili da je današnji fudbal i te kako napredovao od 90-ih, a kamoli od ranijih decenija, Del Pijero i naš Miha složili su se da je u njihovo vreme najbitnija sporedna stvar na svetu bila mnogo teža za igranje.

Italijan je Srbina upitao o malom broju golova iz prekida koji njegov klub postiže, pa su se nekada sjajni izvođači slobodnih udaraca složili da bi se sa današnjim kolegama poigravali.

Oh, u naše vreme, sa ovako postavljenim živim zidovima, postizali bismo golove zavezanih očiju. Čak i 15 godina posle odlaska u penziju, dajem više golova iz slobodnih udaraca na treninzima od svojih igrača. Potrebni su strast i da se duže ostaje posle treninga za dobro izvođenje slobodnjaka. Mora da se više vežba i da se takmiče jedni sa drugima. Ja uvek moram da im to napominjem. Mora da se vežba - objasnio je Mihajlović Del Pjeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović nekada je ratovao sa Del Pijerom, a sada zajedno tuguju

Što se samog poraza u Napulju tiče, nije preterano nezadovoljan.

- Hajde da kažem da smo mi igrali, a da su oni postizali golove. Dali smo dva gola ali je jedan poništen i plus smo pogodili stativu. Nažalost, u fudbalu odlučuje broj priznatih golova a oni su u tome bili bolji od nas. Ne mogu da se žalim, momci su imali inicijativu, stvarali smo šanse ali smo golove primili iz inidividualnih grešaka iskusnih igrača. To je ono zbog čega sam ljut. Mi smo tim koji stvara mnoštvo šansi ali ih ne koristimo - dodao je srpski stručnjak.

RepublikaFoto: instagram.com/alessandrodelpiero
Del Pijero kako izvodi slobodnjak

Za kraj se Mihajlović posebno osvrnuo na jednog od najperspektivnijih u Bolonji, na mladom napadaču Musi Berou.

- On ima potencijal da postiže 15 – 20 golova u sezoni. Ali uvek sam govorio da nije klasičan centarfor. On je krilo, ali radimo sa njim na tome da postane bolji u špicu napada. Polako uči kretanja i adaptaciju na akcije u tranziciji. Moramo da ga sačekamo. Normalno je da ima uspone i padove. Sve što možemo je da ga učimo i čekamo. Očigledno je da ima potencijal - zaključio je Siniša Mihajlović u razogovoru sa Alesandrom Del Pijerom na "Skaj sportsu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading