Crna gora nastavila ružan trend: Uroš Đurđević SAMO JE POSLEDNJI U DUGOM NIZU reprezentativaca koje je Crna Gora "ukrala" Srbiji...

Autor:

Sport

07.03.2021

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U spektakularnoj formi igra Uroš Đurđević, mogao je ovaj sjajni napadač da zablista i pod Piksijevom palicom u dresu Srbije, ali poziva, kako tvrdi, pet godina nije bilo, pa je odabrao Crnu Goru. Daleko je od prvog, pa smo vam spremili spisak svih momaka sa naših prostora koji su zaigrali za "Sokolove".

RepublikaFoto: Starsport
Uroš Đurđević tvrdi da od Srbije pet godina nije dobio poziv, pa je odabrao "Sokolove"

Nije se nekadašnji napadač Partizana pojavio na proširenom spisku novog selektora Srbije, ali je na spisku selektora Crne Gore Miodraga Radulovića. 

Jedan od igrača sa najdužim stažom u U21 timu Srbije je posle 30 utakmica i 16 golova za "orliće" rešio da zbog prevelike konkurencije u timu Srbije potraži minutažu u dresu nešto drugačije crvene boje, u sastavu Crne Gore. No, on nije prvi "orlić" koji je odlučio da "preleti" i postane "soko". Bilo ih je tokom godina, a evo i spiska. 

FILIP STOJKOVIĆ

Nekadašnji desni bek Crvene zvezde igra na poziciji koja je deficitarna u timu Srbije, ali nije na raspolaganju selektoru. Rođen je u Ćupriji, ali se on odlučio za dres Crne Gore. Posle 23 meča za omladinske selekcije Srbije zaigrao je za "sokole". Skupio je 15 nastupa do 2019. godine, kada se oprostio od nacionanog tima pred meč Crne Gore i Kosova, na kome nije želeo da nastupi. 

RepublikaFoto: Starsport
Filip Stojković

NIKOLA DRINČIĆ 

Sada sa 36 godina je već legenda Superlige. Imao je bogatu inostranu karijeru, ali mi ga pre svega pamtimo po mečevima u dresu Partizana, Čukaričkog, Radničkog iz Niša i Vojvodine. Rođeni Beograđanin je nastupio tri puta za omladinske selekcije SR Jugoslavije, a ima i 11 nastupa za U21 tim Srbije. U dresu komšijske reprezentacije ostavio je traga sa 33 meča i 3 gola. 

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Drinčić

MIRKO IVANIĆ 

Momak iz Bačkog Jarka je prvo zasijao u Vojvodini, potom je otišao u inostranstvo i sa uspehom nastupao za BATE Borisov. Po dolasku u Zvezdu je imao i lošijih partija, ali sada je po mnogima najbolji igrač Crvene zvezde. Sjajni ofanzivni vezista ima jedan nastup za "orliće" 2015. godine, a te godine je bio ekipe Srbije na Evropskom prvenstvu, ali nije igrao.Od 2017. do 2019. godine upisao je 15 duela za Crnogorce. On je takođe poput Filipa Stojkovića reprezentativnu karijeru završio pred duel Crne Gore i Kosova. 

RepublikaFoto: Starsport
Ivanić briljira od prelaska u Zvezdu, pa je velika šteta što je odabrao Crnu Goru

STANIŠA MANDIĆ

Svi ga se sećamo kao jednog od "zlatnih orlića" sa Novog Zelanda. Igrao je kao krilni napadač i bio ljubimac mnogih posle gola Brazilu. Ipak, nije ispunio svoj potencijal, pa je posle odluke da zaigra za Crnu Goru obukao dres reprezentacije samo četiri puta.

RepublikaFoto: Starsport
Staniša Mandić

VUKAN SAVIĆEVIĆ 

Rođen u Beogradu, ponikao u Crvenoj zvezdi. Dugo se dvoumio, igrao je ua U17 tim Crne Gore, pa je u U19 selekciji nastupao za Srbiju, da bi se na kraju posle pet nastupa za U21 tim Crne Gore i definitivno odlučio za "sokole". Povremeni je reprezentativac i upisao je šest mečeva za nacionalnu selekciju. 

RepublikaFoto: Starsport
Filip Stojković i Vukan Savićević u duelu

Ima igrača koji su nešto kasnije pokazali svoj talenat, pa nisu zaigrali za omladinske selekcije, a ipak su se našli u seniorskom timu Crne Gore. Svakako je najpoznatiji primer krilnog igrača Lacija Adama Marušića. Nekadašnje krilo Voždovca sada igra kao ofanzivni bek i vrlo verovatno bi bio u razmatranjima za mesto u timu Srbije da se nije odlučio za Crnu Goru 2015. od kada je jedan od najstandardnijih igrača. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Adam Marušić odabrao je dres Crne Gore

Nekadašnji štoper Crvene zvezde Savo Pavićević je dugo bio u srcu odbrane Crne Gore iako je rođen u Kikindi, a sada kao štoper za Crnogorce nastupa Marko Simić, defanzivac Lijepaje rođen u Obrenovcu, prenosi "Mondo". Odbrana Crne Gore se često "popunjavala" igračima iz Srbije, pa je tako 36 nastupa za A selekciju suseda imao i Čačanin Milan Jovanović, inače štoper sa velikim internacionalnim iskustvom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading