VLASTIMIR LUKIĆ, PREDSEDNIK FK LOZNICA ZA SRPSKI TELEGRAF: Digli smo klub iz pepela, dobijamo novi moderni stadion po UEFA standardima!

Autor:

Sport

05.03.2021

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik FK Loznica Vlastimir Lukić u razgovoru za Srpski telegraf govorio je o gradnji novog stadiona na Lagatoru po UEFA standardima, kao i radu na mestu prvog čoveka aktuelnog člana Prve lige Srbije.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Stadion FK Loznica

Dom zeleno-belih iz zapadne Srbije odlazi u istoriju... Njegovo rušenje budi velike emocije kod svih generacija koje su na njemu slavile velike pobede, gledale legendarne igrače, a ponekad i tugovale. Još dugo će se prepričavati scene sa Lagatora, pa i to da je napravljen u rekordnom roku od tri meseca angažovanjem celog grada.

- Iseljavamo stadion, počelo je rušenje, prvo smo ogradu uklonili, a sada rušimo tribine. Novi stadion će biti po UEFA standardima sa kapacitetom od 8000 gledalaca i tu ostavljamo prirodnu travu sa grejačima terena. Imaćemo i pomoćni stadion, ali sa veštačkom travom, dok će u okviru kompleksa novog stadiona postojati centar za oporavak, sobe za odmor i restoran - kaže Vlastimir Lukić, predsednik FK Loznica za naš list i ponosno dodaje jednu važnu činjenicu:

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vlastimir Lukić, predsednik Fudbalskog kluba Loznica

- Kada se završi izgradnja novog doma fudbalera Loznice, isti će moći da koriste i mlađe reprezentativne selekcije Fudbalskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Stadion Lagator u Loznici

- Prijatelji i ja iz Upravnog odbora preuzeli smo klub u najgorem trenutku u istoriji, jer je dug bio 29 milliona dinara. Te godine se promenio zakon o finansiranju za sport i jedno sportsko društvo je moglo da dobije samo 20% budžeta predviđeno za sport. Mi smo dobili šest miliona dinara, sezona nas je koštala 12 miliona, a reprogram smo potpisali na 10 miliona kako bi klub mogao normalno da funkcioniše - objasnio je finansijsku situaciju prvi čovek člana Prve lige Srbije.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

Ono što raduje svakog pravog ljubitelja fudbala u Loznici je činjenica da klub koji postoji već 102 godine nikada nije menjao ime.

- Loznica je nastabilniji fudbalski klub u Srbiji, jedni smo od retkih koji nismo menjali ime kako bismo vratili dugove - istakao je rođeni Lozničanin, inače čovek koji vodi privatnu firmu u ovom gradu.

Lukić: Hvala gradonačelniku Vidoju Petroviću i predsedniku Aleksandru Vučiću!

Predsednik zeleno-belih sa Lagatora ističe da ništa od stabilnog funkcionisanja kluba ne bi bilo moguće bez podrške grada i iz vrha države.

- Dobili smo veliku podršku Vidoja Petrovića, gradonačelnika Loznice, kao i vrha države. Ovim putem bih želeo da zahvalim pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću - zaključio je Vlastimir Lukić.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Grad Loznica proglasio je FK Loznica za najbolji sportski kolektiv u 2020. godini što još više daje na značaju radu predsednika Vlastimira Lukića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

07.03.2021 07:05

Bravo Vlastimire, ti si spas za FK Loznicu