FUDBALERI OPČINJENI NOVIM SELEKTOROM "ORLOVA": Piksi je srpski car VOLJENIJI OD MARADONE!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

05.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Stojković (56), majstor fudbala, božanstvo, ma car! U Japanu i vrapci na grani znaju za njegove veštine na petoparcu. Piksi je ostavio dubok trag u Zemlji izlazećeg sunca, u kojoj je davne 1994. stigao u Nagoju i ostao sedam godina, odigravši skoro 200 mečeva uz 57 postignutih golova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dragan Stojković Piksi

U istom timu radio je i kao trener (2008-2015), a odlikovan je Ordenom izlazećeg sunca (IV stepen).

O vezi Piksija sa Japanom može da se priča naširoko, zbog čega je Srpski telegraf kontaktirao sa Takumom Asanom (26) i Noboruom Šimurom (27), fudbalerima Partizana i Spartaka koji su opčinjeni novim selektorom Srbije.

NEDODIRLJIVA LOPTA

Vezista Subotičana, uzbuđen što ima priliku da priča o Piksiju, gotovo drhtavim glasom i ponizno pokušao je da dočara impresije o velikanu srpskog fudbala.

RepublikaFoto: Starsport
Noboru Šimura

- Za Piksija je čuo svaki igrač i trener u Japanu, svi maštaju da budu kao on. Stojković je u mojoj otadžbini kao božanstvo. I Maradona je poznat, ali navijači u Japanu više vole Piksija. Pamtim jednu njegovu utakmicu, bila je kiša i niko nije mogao da mu uzme loptu. Fenomen. Definitivno je moj idol, skidao sam trikove od njega još kao klinac, voleo bih da popričamo nekada, ali mislim da nema šanse. Ako mi se ostvari ta želja, pitaću ga kako da popravim umeće, on je bog s loptom. Siguran sam da će preporoditi srpsku reprezentaciju i odvesti je na Svetsko i Evropsko prvenstvo - istakao je Šimura.

VELIKA POPULARNOST

Ništa manje opčinjen Piksijem nije bio i drugi strelac Superlige (14 golova) i jedan od najboljih fudbalera Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Takuma Asano

- Stojkovića sam gledao kao dete, odrastao sam uz njegove majstorije, on je veoma popularan u Japanu. Nisam imao priliku da ga upoznam, ali je interesantno da sam nedavno u Beogradu u jednom restoranu upoznao njegovog pomoćnika, japanskog trenera s kojim sam se baš lepo ispričao na maternjem jeziku. Nadam se da će biti prilike da se sada upoznam sa Piksijem i da ćemo razmeniti utiske o vašoj i mojoj otadžbini. Japan je poseban, drugačija je kultura i biće mi interesantno da čujem njegove impresije - naglasio je Asano.

Kinoši: Stojković je kao vrh sveta

Japanski stručnjak za kondicione pripreme Katušito Kinoši biće desna ruka selektora Dragana Stojkovića. Pre Srbije sa Piksijem je sarađivao u Nagoji i Gvangdžou R&F, pa dobro zna šta može očekivati i u taboru "orlova".

- Kada me je pozvao u Gvangdžou, rekao mi je da sam njegova desna ruka. Bio sam malo konfuzan da li da produžim ugovor sa Nagojom ili da krenem sa njim, ali sam izabrao Piksija. On je autentičan, neverovatno talentovan, stvoren za trenera. On je kao da gledate u vrh sveta, a možete da ga dotaknete. Bio sam nervozan zbog toga što će moj svakodnevni rad biti na ispitu uz njega, ali nisam pogrešio - rekao je nedavno Kinoši za japanske medije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading