U TOME LEŽI KLJUČ USPEHA: Ako Piksi reši OVA TRI PROBLEMA kod "Orlova", Srbiju čeka svetla budućnost!

Autor:

Sport

03.03.2021

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mastilo se i dalje suši na ugovoru koji je Dragan Stojković potpisao sa Fudbalskim savezom Srbije, ali se budućnost reprezentacije Srbije uveliko analizira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dragana Stojkovića čekaju tri velike dileme posle preuzimanja reprezentacije Srbije

Još od kada je Siniša Mihajlović 2014. godine napustio kormilo Srbije Piksi se pominjao kao glavni kandidat da preuzme nacionalnu selekciju. Čekao se taj momenat sedam godina, ali eto, u 2021. se ostvario, pa se sada postavlja pitanje - kakav je njegov plan?

Uspeh sa "Orlovima" zavisiće od rešavanja tri velike dileme.

Prvi problem leži u selekciji napadača.

Tandem koji je igrao lavovski deo minuta u prethodnim reprezentativnim prozorima u napadu, Aleksandar Mitrović i Luka Jović, ne igraju ni približno dovoljno da bi startovali za Srbiju.

RepublikaFoto: Starsport
Napadačka dilema: Mitrović, Jović, Vlahović, Đurđević, ili neko potpuno treći?

Nije njihova krivica, Adi Hiter je na slatkim mukama sa Jovićem i Andreom Silvom, dok je pitanje dana kada će Skot Parker biti razrešen dužnosti u Fulamu, gde "Mitrogola" potpuno pogrešno koristi, ali jeste činjenica.

Mitrović je ove sezone postigao svega tri gola za ekipu sa "Krejven Kotidža", dok je Jović od povratka u Nemačku takođe tri puta tresao mrežu.

Nije jasno ni da li će Piksi igrati sa jednim ili dva napadača, ali nešto drugo jeste - da izbora i pored Mitrovića i Jovića ima!

Dušan Vlahović momak je čiji je status u poslednjih nekoliko meseci možda i najviše porastao, pošto je izrastao u istinskog centarfora, korpulentnog i ubitačnog, tačno onakvog kakav Srbiji treba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlahović ove sezone u dresu Fiorentine ima devet golova

On u dresu Fiorentine ove sezone ima devet golova, pa bi mogao da ispliva kao rešenje za Stojkovića.

Uroš Đurđević među najboljim je špicevima u Španiji ove godine, i Đorđe Despotović u sjajnoj je formi, dok Mića Pavkov uvek strpljivo čeka svoju priliku iz senke.

Drugi, možda još veći, problem je - šta raditi sa štoperima?

Pozicije centralnih bekova u reprezentaciji Srbije već godinama su fluidne, pa je veliki broj igrača prodefilovao kroz nacionalnu selekciju u poslendjem periodu, ali niko, osim možda "Blekija" Milenkovića, se nije pokazao kao nezamenljiv.

RepublikaFoto: Starsport
Milenkoviću očajnički treba solidan i stalan partner u sredini odbrane

Na Kolarova, kako navodi više izvora, Piksi neće računati. Nikola Maksimović i Matija Nastasić potpuni su "fantomi" u poslednje vreme. Tumbaković ih je sporadično zvao među "Orlove", ali nedovoljno da ostave utisak, a kamoli da se uigraju.

Uroš Spajić sve je više na udaru medija u Holandiji, dok momci poput Stefana Mitrovića i Miloša Veljkovića uvek igraju solidno ali ne spektakularno, pa čekaju u redu za poziv.

Nikola Maraš mogao bi konačno da dobije minute, pošto je pod Tumbom presedeo svaki meč, a i Strahinja Pavlović konačno diže formu od kada je prešao iz Franucske u Belgiju, pa nije da opcije ne postoje.

Kada bi Stojković pronašao nezamenljivi tandem, to bi bila solidna baza na kojoj bi mogao da počne da grad svoj stil igre.

Ostao je poslednji, ali možda i najkompleksniji problem.

Tumbaković je u svojoj poslednjoj analizi nakon napuštanja selektorske fotelje napisao da Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić ne mogu da igraju zajedno.

RepublikaFoto: Starsport
Mogu li Tadić i SMS da dominiraju zajedno?

Brojke ne govore previše ni za, ni protiv ovog argumenta, ali jeste zanimljivo da je Slavoljub Muslin, čiji je period na klupi Srbije objektivno bio uspešniji od Tumbinog, recimo SMS-a i Tadića koristio gotovo neizostavno u tandemu.

Kada bi Piksi pronašao magičan način da u potpunosti uklopi ova dva bez sumnje ogromna talenta, Srbija bi napravila ogroman korak napred na svetskoj sceni.

Nova nada rođena je dolaskom Dragana Stojkovića na kormilo Srbije, pa se svi fanovi "Orlova" bez sumnje nadaju da će na klupi reprezentacije nastaviti tamo gde je stao dok je harao fudbalskim terenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading