EKSKLUZIVNA ISPOVEST MARKA GOBELJIĆA O MEČU NA SAN SIRU: Milan će me zauvek PROGANJATI!

Autor:

Sport

03.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su junačkih 180 minuta protiv favorizovanog Milana u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope i ispali zbog manje datih golova u gostima. Podsetimo, u Beogradu je bilo 2:2, dok je u Italiji utakmica završena 1:1. Možda bi nebo iznad San Sira bilo obojeno u crveno-bele boje da se nije dogodio trenutak pomračenja situacije u kojoj se našao Marko Gobeljić (27), desni bek šampiona Srbije.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Detalj sa San Sira: Marko Gobeljić u duelu sa Meiteom

On je prvo skrivio penal, iz kog je italijanski velikan poveo sa 1:0, da bi u 70. minutu promašio zicer sa peterca, a u narednom napadu dobio je i drugi žuti, odnosno crveni, karton pri rezultatu 1:1. Zamenik kapitena kluba s Marakane u ekskluzivnoj ispovesti za Srpski telegraf otkriva kako se osećao posle trenutka ponora u Gradu mode, o čemu je razmišljao kada je dobijao pretnje smrću i čitao prozivke, ali i o podršci navijača po povratku u Beograd.

Kako sada gledaš na koban trenutak protiv Milana?

- Mislim da se situacija iz Milana nikada neće potpuno slegnuti. Ostaje jedan veliki žal zbog promašaja i crvenog kartona, bol i neprijatnost u stomaku, koji će se vraćati uvek pri pomisli na taj meč. Da je moglo bolje, moglo je, nekada, prosto, neke stvari se nameste, ali ono što mi ostaje jeste da naučim mnogo iz svega što se dogodilo. Još jedna bolna lekcija.

Sanjaš li promašeni zicer?

- Proganjaće me celog života, ali ja sam optimista i verujem da će tu biti još mnogo dobrih duela i golova u Ligi Evrope i Ligi šampiona, kojih ćemo se navijači i ja radije sećati.

Marko Gobeljić u Crvenoj zvezdi: 124 utakmice - devet golova

Šta ti je rekao trener Stanković?

- Mister je bio igrač, sada je trener i zna da se takve stvari dešavaju. Takođe zna da je nama igračima najgore kada nam se dese takve greške.

Dobijao si pretnje smrću, kako si se tada osećao?

- Nažalost, i to se dešava u fudbalu, ti ljudi se ne mogu nazivati navijačima, pravi su oni koji daju podršku i kada nam ide dobro i kada je loše.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Marko Gobeljić sa saigračima u Milanu

Da li si se bojao reakcije navijača kada si ih video na Marakani?

- Nisam se bojao, znao sam da su delije uvek uz nas i da od njih uvek doživljamo najlepše ispraćaje, kao i dočeke, i kada se pobeđuje i kada se gubi.

Koliko ti znači skandiranje na dočeku?

- Uvek kažem da moramo razdvajati prave navijače. One koji su spremni da zbog Zvezde prelaze svakog vikenda i po 200 kilometara i navijače sa društvenih mreža koji su tu samo da vređaju i prete. Na sreću, mnogo je više naših pravih delija! Ovim putem želim još jednom da zahvalim delijama na ogromnoj podršci i ljubavi, koje pružaju!

RepublikaFoto: Printscreen

Katarina je moja najveća podrška od prvog dana!

Sve je lakše uz devojku Katarinu?

- Naravno, kada je teško, najbitnija je podrška cele porodice, pravih prijatelja, kao i devojke, koja je uvek uz mene. Katarina je moja najveća podrška od prvog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading