RASULO MEĐU "ROSONERIMA": Pioli u nedoumici, BUDUĆNOST KAPITENA POD ZNAKOM PITANJA!

Autor:

Sport

02.03.2021

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loš niz "rosonera" koji je počeo još pre okršaja sa Crvenom Zvezdom mogao bi da košta kapitena i traku, a i posao!

RepublikaFoto: Starsport
Kapiten Milana u toliko je lošoj formi u poslednje vreme, da mu budućnost u Milanu uopšte nije bezbedna

Alesio Romanjoli ime je koje brzo skoči na vrh jezika većine navijača Milana kada se upitaju ko je kriv za pad u formi koji bi mogao da ih košta titule koja im je po prvi put u godinama bila na dohvat prstiju.

Kapiten je bio očajan protiv Specije, a ništa bolji ni protiv šampiona Srbije u dvomeču, dok je tokom poslednjem "Derbija dela Madonine", gde je Inter slavio 3:0, bio apsolutno najgori igrač na terenu.

Već neko vreme Romanjoli i Kjaer ne "klikću" kao startni tandem Piolijeve ekipe, pa je protiv Rome iskusni stručnjak promešao karte i na teren poslao Fikaja Tomorija umesto kapitena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fikajo Tomori stigao je u januaru iz Čelsija, ali bi već mogao da otera Romanjolija

To se ispostavio ka genijalan potez, pa se sada postavlja pitanje da li će se Romanjoli uopšte vraćati u sastav.

Njegov status znači da očekuje da startuje svake nedelje, ali realnost govori nešto drugo, pa bi već na leto moglo da dođe do ružnog raskida Milana i Alesija. 

Ne smeju rezultati da trpe, posebno ne kada je Inter na jedan kiks od potpunog ocepljenja, ali Pioli ipak brani svog kapitena.

- Jedini koji pričaju o problemima ste vi. Za mene su to jednostavni izbori. Ne možete u svaki meč da ulazite sa istim idejama. Svi mečevi su važni ali istovremeno i različiti. Za mene je nezgodno što imamo toliko dobrih igrača u izboru. Tek sutra ćemo probati startnu postavu i izabraću najbolje. Dolazimo posle prelepe pobede i moramo da napravimo kontinuitet rezultata. Poslednjih nekoliko nedelja nam je omogućilo da promenimo određene stvari. Pokazali smo veliki duh u Rimu i tako treba da nastavimo - strastveno je istakao Pioli.

RepublikaFoto: twitter.com/footballitalia
Ne dozvoljava Pioli da mediji prave probleme u njegovom timu

Stoji iza svog defanzivca, kao što bi svaki trener i trebao, ali to ne znači da Romanjolijeva budućnost nije sve neizvesnija iz utakmice u utakmicu.

Mančester junajted godinama unaz interesuje se za Romanjolija, i PSŽ je svojevremeno "njuškao" po crno-belom delu Milana, pa bi reprezentativac Italije mogao da nastavi karijeru u nekom od evropskih rivala "rosonera".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za Romanjolija su se svojevremeno interesovali PSŽ i Mančester junajted

Veliki prijatelj našeg Siniše Mihajlovića slaže se sa najvećom zvezdom kluba Zlatanom Ibrahimovićem da nade za osvajanje titule još uvek nisu raspršene, čak ni posle lošeg niza.

- Bio bih iznenađen da je Ibra rekao nešto drugo. Ima pravo da kaže takve stvari. A mi moramo da se fokusiramo na sebe, na svaku narednu utakmicu i da igramo naš fudbal. Zadovoljni smo utakmicom protiv Rome jer je to bio jedan od odlučujućih momenata u sezoni. Videćemo šta će nam to doneti na kraju - dodao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pioli i dalje veruje u titulu

"Rosonerima" sledi duel sa Udinezeom, koji su u prvom delu sezone savladali rezultatom 1:0, ali šta fortuna sprema za Alesija Romanjolija?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading