(VIDEO) SUDIJSKI EKSPERT UDARIO NA VEČITE: Partizan i Zvezda POGURANI do pobeda protiv Inđije i Proletera!

Autor:

Sport

28.02.2021

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde upisali su ubedljive pobede u okviru 24. kola Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Crno-beli su deklasirali Inđiju u gostima sa 6:0, dok su crveno-beli bili bolji od Proletera sa uverljivih 4:0.

 

 

 

 

Naizgled pobede bez mrlje, ali posle analize spornih situacija sudiijskog eksperta Zdravka Jokića na TV “Arena sport”, ispostavilo se da su najveći srpski klubovi poveli posle grešaka arbitara.

Partizan je u Inđiji poveo u 7. minutu kada je penal iskoristio Bibras Natho. Novak Simović je pokazao na belu tačku posle kontakta Ivana Obradovića sa jednim defanzivcem Inđije.

- Igrač Partizana udara u nogu igrača Inđije koji je statičan, nema pokreta da saplete rivala. Čudi me da sudija, čiji je položaj bio dobar u odnosu na situaviju, nije uočio tu nogu i da nije bio faul – rekao je Jokić, dodavši da je druga situacija, kada je u duelu u kaznenom prostoru domaćina bio Nikola Štulić.

- Dobar položaj i dobra procena, nije bilo uticaja na igrača Partizana, igra teče dalje.

Jokić nije poštedeo ni Crvenu zvezdu, koja je po njegovom mišljenju na neregularan način postigla vodeći gol protiv novosadskog Proletera.

- Mirko Ivanić dodirnuo je loptu levom rukom i to potpada pod sankcionisanje, jer u trenutku kada je dira rukom, on kontroliše loptu i stvara priliku za postizanje gola. Ivanić je posle toga produžio loptu saigraču, posle čega je postignut gol. U pravilima postoji takva situacija, da igrač kada dodirne loptu rukom i posle toga pripremi situaciju za gol, mora da se svira. Čak, i u situaciji kada napadača lopta slučajno udari u ruku, mora da se prekine igra. Trebalo je prekinuti.

I prilikom drugog gola Crvene zvezde bila je sporna situacija.

- Ovo je veoma teška situacija za procenu. Ako je Zvezdin igrač koji je skočio bio u ofsajdu, on je uticao na golmana i gol treba da bude poništen. Međutim, postavlja se pitanje da li je bio u ofsajd položaju, što teško možemo da utvrdimo jer, Zvezdin fudbaler skače na liniji, a igrač Proletera stoji na njoj. Ja bih poklonio poverenje pomoćnom sudiji, da je procenio da su fudbaleri bili u liniji, a u takvoj situaciji ne možemo govoriti o ofsajd položaju.

Rekao je Zdravko Jokić da je Zvezda u jednoj situaciji oštećena. U poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je zbog ofsajda Bena poništen gol Pavkova.

- Prva situacija je malo poremetila i uplašila pomoćnika Gorana Beljina, bila je stvarno teška. Sudija je bio prebrz, morao je da sačeka da vidi u kom pravcu će lopta da ode. Ben ulazi iz drugog plana, gol je poništen, ali nije bio ofsajd - zaključio je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Luiggi

28.02.2021 20:56

Sad vidi greške a dok sudio ništa nije video