Nastavlja se pohod na duplu krunu: NEMA VREMENA ZA ODMOR, crveno-beli U NAJJAČEM MOGUĆEM SASTAVU napadaju Proleter!

Autor:

Sport

28.02.2021

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema odmaranja na Marakani, već se nastavlja potera za duplom krunom!

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde u najjačem mogućem sastavu napašće Proleter

Junački je odigrala Crvena zvezda u četvrtak na San Siru. Pamtiće se herojska borba s Milanom i žaliti zbog eliminacije bez poraza u dve utakmice, ali s Ligom Evrope je gotovo za ovu sezone i sva pažnja sada se usmerava na domaću scenu.

Cilj crveno-belih je prva "dupla kruna" još od 2007. godine, a nova prepreka na tom putu je novosadski Proleter.

Od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" Zvezda igra protiv rivala koji ju je dobro namučio pre šest meseci. Bilo je tada 1:0 na "Karađorđu", pogotkom Bena iz slobodnjaka u 77. minutu.

Izabranici Branka Žigića u Beograd dolaze sa sedme pozicije, posle poraza od Metalca prošlog vikenda (1:2). U dosdašnjih sedam međusobnih duela, Crvena zvezda ima maksimalan učinak i gol-razliku čak 15:1.

Posle sjajnog izdanja u Milanu očekivalo se da bi Dejan Stanković za današnji duel mogao da izvede kombinovan tim, međutim, trener crveno-belih najavio je da neće biti tako.

- Nema razloga za kombinovani sastav i odmaranje igrača. Mi smo ekipa koja se spremala za tri utakmice u nedelji, tako da će protiv Proletera na teren izaći najjači tim - istakao je trener crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Stanković smatra da ne postoji razlog za odmaranje igrača

U startnu postavu vraćaju se Milan Rodić i Nemanja Milunović koji nisu putovali u Italiju zbog suspenzija, dok su van stroja i dalje povređeni Aksel Bakajoko i Strahinja Eraković. Iako "roviti", Mirko Ivanić i Marko Gobeljić igrali su u četvrtak, ali je zbog psihološkog pritiska posle slabe partije vrlo verovatno da će Stanković poštedeti Gobeljića za današnju utakmicu. S druge strane, Ivanić bi mogao da bude u startnoj postavi, jer Aleksandar Katai i dalje nije spreman za maksimalan napor.

- Videćemo da li će Katai moći da počne meč. Što se tiče emotivnog pražnjenja na to moramo da se navikavamo, mi smo profesionalci, fudbal se igra i dalje. U ovom trenutku su ciljevi prvenstvo i kup, emocije mogu da budu prisutne, prvi i drugi dan, posle toga se resetujemo i idemo dalje - dodaje on.

RepublikaFoto: Starsport
Katai je još uvek pod znakom pitanja, ističe šef struke na Marakani

Iako je protiv Rosonera odigrao dvadesetak minuta, najveće zimsko pojačanje crveno-belih, Filipo Falko, je pod upitnikom za duel sa Proleterom.

- Što se tiče povređenih igrača, Gobeljić i Ivanić su pokazali da su spremni i u Milanu, jedina dilema je Falko, koji je u Subotici osetio malu kontrakturu na loži, ostali igrači su spremni - najavio je Stanković.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Falko jedini sigurno izostaje zbog povrede

Ubedljivom pobedom u Inđiji (6:0), drugoplasirani Partizan je prišao šampionu na samo tri boda zaostatka, s tim da Zvezda ima dve utakmice manje. Uz ovu današnju, na čekanju je i meč sa Mačvom, prenosi "Mozzartsport".

Crveno-beli su bez poraza u dosadašnjem toku sezone, a biće seznacija ukoliko se to dogodi u poslednjoj utakmici 24. kola. 

Ova utakmica na programu je od 17 h. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading