ŠTA ĆE REĆI BOAĆI? Sjajna vest za Bena!

Autor:

Sport

26.02.2021

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan gol na "San Siru" ipak nije doneo prolaz u osminu finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezdini najefikasniji stranci - Ben i Boaći

El Fardu Ben se još jednom fenomenalnom partijom u dresu Crvene zvezde na revanš utakmici u okviru šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana (1:1) upisao u bogatu istoriju našeg  kluba i postao najbolji strani strelac Zvezde u evropskim takmičenjima.

Napadač sa Komora postigavši pogodak protiv Milana, upisao je 13 gol u evropskim mečevima, a tim poduhvatom prestigao je dosadašnjeg najboljeg stranog strelca Ričmonda Boaćija koji je protivničku mrežu tresao 12 puta. Osim što je postao najbolji strani strelac u evropskim takmičenjima, Ben će imati šansu da prestigne Boaćija i u broju postignutim golovima u svim mečevima.

Povremeni reprezentativac Gane za Crvenu zvezdu je u dva angažmana postigao 60 golova, dok ga prati Ben sa dva gola manje. Već u narednoj utakmici protiv Proletera, napadač sa Komora imaće priliku da prestigne Boaćija i postane najbolji strani strelac u Zvezdi ikada.

Podsećamo da je Ben prvenac u evropskim utakmicama postigao na stadionu “Rajko Mitić” 2018. godine u pobedi našeg najtrofejnijeg kluba protiv Spartaka u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i još tada je  najavio odlične partije. Ostaće upamćena i dva gola na gostovanju protiv Salcburga kojima je doveo Crvenu zvezdu do jednog od najvećih uspeha u novijoj istoriji.

NAJEFIKASNIJI ZVEZDINI STRANCI U EVROPI:

1. El Fardu Ben 13

2. Ričmond Boaći 12

3. Gelor Kanga 5

4. Mendeš Kadu 4

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading