ZVEZDA NIJE TAKO SIJALA JOŠ OD 1991: Hvalospev legendi na račun naslednika u crveno-belom!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

27.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U srpskim fudbalskim almanasima zauvek će ostati zapisano da je Crvena zvezda 2021. nadigrala slavni Milan u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope, da su brojčano slabiji crveno-beli, sa igračem manje i desetkovanim sastavom, u dva navrata kidisali na gol desetostruko skupljeg tima.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Mirko Ivanić igrač utakmice sa Milanom

Članovi zlatne generacije beogradskog kluba, koja se pre tri decenije popela na krov Evrope - Ljupko Petrović i Dragiša Binić, imali su samo reči hvale za svoje naslednike.

Roso-neri, pretendenti na titulu u italijanskom šampionatu (drugi na tabeli), za 180 minuta fudbala nisu uspeli da postignu gol iz igre protiv "ratnika" koje selektira Dejan Stanković. U Beogradu je bilo 2:2, tako što je Pankov postigao autogol, odnosno Ernandez bio siguran sa bele tačke, dok je u Milanu jedini gol, i to sa kreča, postigao Kesje.

- Zvezda tako nije sijala još od Barija 1991. Uglavnom su naši klubovi u potčinjenoj situaciji, ali ovog puta Zvezda je probala da pobedi, igrala na gol više, svih 90 minuta napadala i bila u momentima bolji tim. Čuo sam se i sa bivšim saigračima, svi su iznenađeni, ma oduševljeni, pristupom na San Siru. Ipak, nedostajala je sreća - kaže Dragiša Binić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Utisak je na kraju, čini se bespotrebno, pokvario španski sudija Hesus Hil Mancano, koji nije dozvolio crveno-belima da izvedu korner na isteku sudijske nadoknade.

Ben najefikasniji stranac u istoriji

El Fardu Ben (31) golom protiv Milana upisao se u istoriju Crvene zvezde tako što je postao najbolji strelac u evropskim takmičenjima kada je reč o inostranim fudbalerima. Napadač sa Komora je u četvrtak na San Siru upisao 13. pogodak za crveno-bele u evrokupovima i na taj način prestigao Ričmonda Boaćija (12). Slede Gelor Kanga sa pet i Mendeš Kadu sa četiri gola.

- Sudija je na kraju ispao nekorektan, uplašio se i nije pustio korner. Ne pričam to kao navijač, već realno. Da je bila obrnuta situacija, sigurno bi pustio da se izvede. Iako je Milan veliki klub, iako je razlika u finansijama sa Zvezdom drastična, pokazalo se da voljom i željom sve to može da se anulira. Pokazalo se da fudbal u Srbiji i dalje živi - dodao je slavni fudbaler kluba s Marakane.

Njegov mentor i legendarni trener Crvene zvezde Ljupko Petrović takođe apostrofira faktor sreće, koji ovog puta nije bio saveznik Srba.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Ljupko Petrović

- Rezultati dovoljno govore. Nekada, i kada zaslužiš da pobediš, ne možeš. Ovakvi rezultati se odavno ne pamte. Zvezda se vraća na staze stare slave. Vladan Milojević je započeo tu eru, koja traje evo četiri godine, a sada Dejan Stanković uspešno nastavlja - poručuje Ljupko za naš list.

Srdačan pozdrav Dekija i Zlatana

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković i fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović veliki su prijatelji. Nakon meča u Milanu, čekajući da se uključi u program televizije Skaj Italija, Dekiju je prišao Ibra da bi se pozdravili. Dvojica nekadašnjih saigrača iz Intera tom prilikom srdačno su se zagrlila i razmenila nekoliko reči, a Stanković je poručio:

- On mi je kao brat.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading