LUDNICA U LIGI EVROPE: Tadić asistent u pobedi Ajaksa, Arsenal JEDVA preživeo Benfiku, Hofenhajm eliminisan!

Autor:

Sport

25.02.2021

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je još sedam timova koji su se plasirali u osminu finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Fudbaleri Ajaksa savladali su Lil sa 2:1 i sa ukupnihm rezultatom 4:2 prošli u narednu fazu takmičenja.

Domaćin je poveo u 15. minutu, Tadić je prelepo asistirao, a Klasen je poslao loptu u mrežu. Francuzi su svim silama krenuli ka golu Ajaksa, ali nikako nisu mogli do izjednačenja sve do same završnice.

Posle gledanja VAR-a sudija je pokazao na belu tačku, a Jaziči je u 78. minutu iskoristio najstrožu kaznu i izjednačio na 1:1. Ipak, pobedu i prolaz dalje Ajaksu donosi Neres u 88. minutu.

Fudbaleri Arsenala teškom mukom su prošli Benfiku. Posle 1:1 u prvom meču, Tobdžije su u Atini kao domaćini slavili sa 3:2.

Poveo je londonski velikan golom Obamejanga u 21. minutu. Portugalci su do kraja poluvremene izjenačili kad je Gonkalveš spektakularnim udarcem iz slobodnjaka savladao Bernda Lena.

Arsenalu je zbog ofsajda poništen gol na startu drugih 45. minuta. U 61. Rafa Silva postiže gol i donosi ogromnu prednost Benfiki. Tobdžije ubrzo stižu do izjednačenja golom Tirnija, pa im je falio još jedan pogodak za prolazak u osminu finala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Čekali su ga do samog kraja kada je Saka sjajno asistirao Obamejangu, koji postiže gol u 87. minutu i donosi veliku pobedu Arsenalu.

Fudbaleri Hofenhajma ispali su već u 1/16 finala, posle 3:3 na prvom meču sa Moldeom, nemački predstavnik doživeo je šokantan poraz na svom terenu rezultatom 2:0. Norvežani su do osmine finale došli golovima Ulanda- Andersona u 20. i 95. minutu.

U ostalim mečevima Rendžers je sa 5:2 deklasirao Antverpen, Viljareal je po drugi put sa 2:1 savladao Salcburg, Šahtjor je i u revanšu pobedio Makabi Tel-Aviv, ovog puta sa 1:0, dok je Napoli slavio protiv Granade sa 2:1, ali je ispao zbog poraza u prvom meču od 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading