NEZAPAMĆENO: Veliki selektorski PRESEDAN u Srbiji!

Autor:

Sport

26.02.2021

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piksi prvi put trener u domovini, Kokoškov vodi košarkaše posle 23 godine, a Boškan odbojkaše posle devet godina pečalbe, dok je Đerona radni vek proveo daleko odavde.

RepublikaFoto: FSS
Slavlje "Orlova" u Norveškoj

Srbija je izborom Dragana Stojkovića za selektora fudbalera rešila goruće pitanje nakon tri meseca, ali na taj način nastavila praksu da na klupu nacionalnih timova u naša četiri najpopularnija sporta postavi stručnjake, koji dolaze nakon pečalbe. Naime, Piksiju će posao na čelu "orlova" biti prvi trenerski u domovini, Igor Kokoškov preuzeo je prošlog leta košarkaše Srbije nakon 23 godine u inostranstvu, baš kao i Španac Toni Đerona rukometaše, dok je Slobodan Kovač došao 2019. na čelo odbojkaša posle devet godina od napuštanja Srbije.

Piksi je trenersku karijeru 2008. započeo tamo gde je završio i igračku, a sa Nagojom je za šest sezona bio po jednom šampion i pobednik Superkupa Japana. Zatim je radio u Kini u Gvangžu rič end forsu, a debi na klupi "orlova" imaće 24. marta protiv Irske na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Piksi napada Katar

Kokoškov je u sezoni 1997/98. vodio juniore Partizana, a onda se otisnuo u Ameriku, gde je mahom bio asistent u NBA timovima, dok je samostalno vodio Finiks. Bio je i selektor Gruzije i Slovenije, s kojom je suvereno pokorio Evropu 2017.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor košarkaša Igor Kokoškov

Boba Kovač je, poput Piksija, trenersku karijeru počeo da gradi tamo gde je okončao igračku, pa je s kragujevačkim Radničkim 2009. i 2010. osvojio domaće prvenstvo. Nakon toga se otisnuo u Italiju, a radio je i u Turskoj, Rusiji i Iranu, pre nego što je 2019. preuzeo Srbiju i odmah osvojio Evropsko prvenstvo.

Đerona je, osim u rodnoj Španiji, gde je najveće uspehe ostvario kao pomoćnik u Barseloni, bio u Irskoj, Tunisu u Francuskoj, pre nego što je došao da preporodi naš posrnuli rukomet. Zasad mu ide odlično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading