MURINJO LUDUJE: Letošnje veliko pojačanje VEĆ NA IZLAZNIM VRATIMA!

Autor:

Sport

22.02.2021

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ludi Portugalac okomio se na svoj igrački kadar posle serije loših rezultata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo doneo je drastičnu odluku posle serije loših rezultata Totenhema

U prvoj premijerligaškoj sezoni u karijeri bio je jedno od otkrovenja. Već u drugoj na Ostrvu su se navikli na njegove konstantne partije na visokom nivou.

A kada je letos stigao u Totenhem za nešto manje od 17.000.000 evra, što u današnje vreme, posebno u engleskom fudbalu, nije velika svota novca, stekao se utisak da je londonski klub doneo prošao jeftino u nameri da dovede Meta Doertija.

Međutim, šest meseci kasnije Irac nije ni blizu nivou koji se od njega očekuje u Londonu, pa bi već na leto mogao da napusti klub.

Naime, kako piše ESPN, a prenosi "Mozzart sport",  postoji mogućnost da Totenhem po završetku sezone proda letošnje pojačanje, jer Irac nikako ne uspeva da se nametne Žozeu Murinju.

Bivši fudbaler Vulverhemptona se u Premijer ligi tek devet puta našao u startnoj postavi, pa iako je Serž Orije bek na kojeg je teško osloniti se, zbog čega se letos našao na transfer listi, desni bek reprezentacije Obale Slonovače uspeo je da povrati mesto kraj aut-linije i nakon Doertijevog dolaska.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Doerti bi već na leto mogao da napusti klub, iako ni čitavu sezonu nije odigrao posle transfera od 17 miliona funti

Ono što za Doertija jedan od većih problema jeste blaga promena pozicije, s obzirom na to da je na Molinou igrao tzv "ving beka", dok je kod Murinja primoran na nešto defanzivniju ulogu, sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji, što mu očigledno ne leži.

I kako pomenuti izvor navodi, portugalski stručnjak sve više sumnja u njegove kvalitete, što bi moglo da dovede do preranog rastanka.

 

Doerti je startno mesto u premijerligaškim utakmicama u potpunosti izgubio posle crvenog kartona u pobedi nad Lidsom. Od te utakmice, Met je u prvenstvu startovao jedino još u porazu od Liverpula, kada je zaigrao na levoj strani odbrambene linije zbog izostanka Serhija Regilona.

Irac je sa Totenhemom potpisao ugovor do leta 2024. godine, međutim, ukoliko poput Orije ne podigne nivo igre, njegov mandat na Vajt Hart Lejnu uskoro bi mogao da se završi.

Da podsetimo, svoju šansu čeka i Džafet Tanganga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading