PIKSI ZBOG "ORLOVA" NA SLATKIM MUKAMA: Srpski fudbaleri dobili selektora, pa se razigrali!

Autor:

Sport

23.02.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi se dokazivali Piksiju širom Evrope! Legendarni Dragan Stojković postao je novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, a tokom minulog vikenda imao je prilike da vidi na koga može da računa za predstojeće mečeve nacionalnog tima.

Dragan Stojković Piksi

"Orlove" 24. marta očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, a prva utakmica je protiv Republike Irske u Beogradu. Potom sledi Portugal tri dana kasnije, takođe u prestonici naše zemlje, i 30. marta gostovanje Azerbejdžanu.

SUVA KLASA

Kada govorimo o učinku naših igrača u Evropi, njih sedmorica su se izdvojila s ukupnim zbirom od pet golova i osam asistencija. Najbolju, kapitensku, partiju zabeležio je Dušan Tadić (32), koji je u pobedi Ajaksa nad Spartom iz Roterdama (4:2) upisao tri asistencije. On je od početka ove sezone u svim takmičenjima stigao do dabl-dabl učinka od deset golova i asistencija.

RepublikaFoto: Starsport

Svi znamo da se epizoda Aleksandra Kolarova u reprezentaciji bliži kraju, ali ne moramo da brinemo za budućnost, ni za iskustvo na bekovskoj poziciji. To nam je dokazao Filip Mladenović (29) sa dva gola i asistencijom u trijumfu Legije protiv Visle Plok (5:2) u Varšavi. Zanimljivo, rođeni Čačanin je sve ovo uradio za pola sata, prvo pogodak iz penala, pa ključni pas i, na kraju, još jedan gol.

MLADE SNAGE

Ove sezone standardno dobre partije pružaju Filip Kostić (28) i Sergej Milinković-Savić (25) u dresu Ajntrahta, odnosno Lacija. Ofanzivni levi bek ili krilo po potrebi bio je asistent kod prvog pogotka tima iz Frankfurta u pobedi 2:1 protiv minhenskog Bajerna, šampiona Evrope i sveta. S druge strane, popularni SMS je asistirao Luisu Albertu za jedini gol i pobedu od 1:0 nad Sampdorijom u Rimu.

Ostajemo u Italiji, ali prelazimo na mlađe snage, Dušana Vlahovića (21) i Ivana Ilića (19). Nekadašnji napadač Partizana bio je ključan čovek za trijumf Fjorentine protiv Specije (3:0) jer je dao prvi, a namestio treći. S druge strane, bivši vezista i talenat Crvene zvezde postigao je gol za vođstvo u remiju 2:2 njegove Verone na gostovanju Đenovi.

Za kraj, idemo na more, do Soluna i Andrije Živkovića (24). Krilni napadač se preporodio u dresu crno-belih posle košmarne epizode u Benfiki, pa je tako trijumfu PAOK nad Pas Lamijom (4:0) doprineo golom i asistencijom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading