HRVAT ODUŠEVIO SRBIJU: Đorđu Balaševiću osvanula posveta u centru Zagreba, I TO NA ĆIRILICI!

Autor:

Sport

21.02.2021

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćiro Blažević od svih ljudi pokazao se kao razuman posle smrti Đorđa Balaševića.

Čiro Blažević

Možda jeste kontroverzan, ali je svestan šta je Balašević mnogima značio, kao što je njemu, pa je Blažević kudio svoje sunarodnike i održao im lekciju.

Ceo  region i dalje oplakuje smrt čuvenog kantautora Đorđa Balaševića koji je preminuo u petak u 68. godini života, pa je neko u sred Zagreba nacrtao plakat na kome ćirilicom piše "Bećarac".

To je, naravno, naše "komšije" razjarilo, pa su svakavi likovi izronili iz svojih rupa kako bi napali Srbina i Srbiju.

Blažević među njima nije bio, već je negodovao kada je video takvo ponašanje, pa je pojasnio situaciju.

- Svi plačemo i svi imamo razloga da plačemo. Ja ne znam nikog ko nije voleo Đorđa Balaševića ili bar ono što je on za sobom ostavio. Bio je nadahnuće, širio je ljubav kroz pesme, stihove... Lako je zasijati na tren i biti sjajna zvezda. Teško je trajati, a on je trajao i bio je trajna zvezda - rekao je popularni Ćiro za "Alo".

 

Nastavio je o pomenutom natpisu.

U centru Zagreba se pojavio transparent na ćirilici na kojem je u znak smrti Đoleta Balaševića pisalo „bećarac“ po onom vojvođanskom, ljutom jelu, i mnogi su se čudili kako je to moguće, ali ja u tome ne vidim ništa čudno i neobično. Srbi imaju pravo da žive svugde u svetu i da koriste svoje pismo. Oni kojima to smeta su budale, a budala ima svuda. Svi žalimo, cela Hrvatska žali, ko ne žali, taj nije normalan. I ne samo da žalimo, već i plačemo, i to, dodao bih, plačemo na ćirilici - zaključio je Ćiro Blažević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading