CRVENO-BELI PREŽIVELI DRAMU U SUBOTICI: Preokret Zvezde protiv Spartaka, ali i velika OPOMENA pred Milan!

Autor:

Sport

21.02.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je baš uzbudljivo.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Spartak-Zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Spartak u Subotici, u 23. kolu Superlige Srbije, sa 2:1 (0:1), posle preokreta i velike drame.

Domaći sastav je vodio sve do 80. minuta, ali je onda naš najtrofejniji klub najpre izjednačio preko Ivanića, a zatim je Sanogo postavio konačan rezultat. Gosti su oba gola dali posle kornera, no krenimo redom...

Prvo poluvreme proteklo je u ofanzivi crveno-belih, ali je izostala realizacija. Nekoliko prilika imao je Filipo Falko, koga je trener Dejan Stanković zamenio u 27. minutu, pokušavao je i Falčineli, ali su do gola stigli domaći.

Bilo je to lepo proigravanje Srećkovića koji je pronašao mladog Nikolu Furtulu, a ovaj je rutinski prebacio Milana Borjana za prednost "golubova" u 36. minutu.

Ogromnu šansu da izjednačio propustio je italijanski centarfor u 43. minutu, pa su gosti sa golom zaostatka otišli na veliki odmor.

Prvo veće uzbuđenje u drugom delu igre videli smo u 57. minutu kada je Mirko Ivanić pogodio spoljni deo mreže, a devet minuta kasnije posle centaršuta Gajića defanzivac Spartaka je loptu skrenuo ka svom golu, ali je ona završila na stativi. Zatim je u dva navrata promašivao i rezervista Ben, a istakao se i golman Subotičana Dujmović sa nekoliko fantastičnih odbrana.

Branilac titule je stigao do zasluženog izjednačenja u 80. minutu, preko Mirka Ivanića, nakon što je loptu na drugu stativu lepo prebacio Milunović. Crveno-beli su još jednom pokazali da im je prekid izuzetno jako oružje u igri, a uigranu akciju možete pogledati u videu.

Ubrzo je gostujući sastav imao novu ogromnu priliku preko Bena koji je dobro zatresao prečku, a uzvratio je Tufegdžić u kontranapadu, ali nije imao snage da prođe Pankova i izađe "jedan na jedan" pred Borjana.

Crvena zvezda je kompletirala preokret nakon još jednog udarca iz ugla. Ben je ponovo tačno centrirao, odlično je utrčao Seku Sanogo, pa je defanzivni vezista crveno-belih pogodio "malu mrežu" gola Dujmovića - 1:2!

Sa nova tri boda četa Dejana Stankovića učvrstila se na čelu superligaške tabele, dok je Spartak ostao peti sa 37.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading