SKANDALČINA POTRESA ZVEZDU: Zbog ludaka koji je vređao Ibru CRVENO-BELIMA PRETI KAZNA OD UEFA!

Autor:

Sport

19.02.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni izvinjenje, ni obećanje da će krivac biti pronađen i kažnjen, izgleda nisu dovoljno za evropsku kuću fudbala, koja posle uvreda upućenih Zlatanu Ibrahimoviću na utakmici protiv Crvene zvezde razmatra drastičnu odluku.

RepublikaFoto: Starsport
Ko god da je vređao Zlatana iz lože na Marakani, potencijalno je Zvezdi napravio veliki problem...

Iako je veliki prijatelj srpskog naroda, Dejana Stankovića, i mnogih legendi srpskog fudbala, Zlatana Ibrahimovića neki neandertalac odlučio je da vređa tokom okršaja u Ligi Evrope.

Iako navijača nije bilo, pogrdni povici, koje možete čuti ovde, stigli su do Ibrinih ušiju, ali on gospodski na njih nije reagovao.

Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana izvinili su se sjajnom Šveđaninu, kao i Milanu, uz obećanje da će taj koji je vređao snositi posledice zbog svog idiotskog ponašanja, ali će UEFA na sledećem disciplinskom sastanku svakako razmatrati ovu situaciju, kao i onu sa potencijalnim prisustvom navijača, a ne zaposlenih u klubu, u loži tokom ovog susreta.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Zvezdino slavlje posle čudesnih 2:2 upropastilo je ponašanje primitivaca

Svečane lože na najvećem srpskom stadionu u četvrtak veče bile su ispunjene skoro do poslednjeg mesta, uprkos jasnim smernicama o organizaciji utakmica u uslovima pandemije.

Isti protokol sadrži i striktne zahteve o broju ljudi na tribinama u mečevima pod ingerencijom UEFA. Svaki od njih, prisutan na stadionu, evidentiran je u konačnom spisku gledalaca, što podrazumeva i neposrednu vezu sa klubom.

Navijačima, ukoliko lokalne vlasti ne smatraju drugačije, zabranjeno je prisustvo na utakmicama. Takva praksa važi i u Srbiji.

Poslednji akti, upravo, čine složeniju situaciju i u slučaju uvreda usmerenih ka Zlatanu Ibrahimoviću.

Na rukovodstvu Crvene zvezde, čije izvinjenje je stiglo automatski i to u nedvosmislenom tonu nužnosti hitre reakcije, ostaje zadatak da objasni kako se izgrednik našao u svečanoj loži.

Po kovid protokolu, zvanično nazvanom „Povratak igri“, prisustvo u gledalištu, automatski implicira i konkretnu vezu sa klubom.

RepublikaFoto: Starsport
Kovid protokol koji UEFA praktikuje potencijalno je narušen na sinoćnoj utakmici, pa će biti istrage

Dobar deo odgovornosti i eventualne procene težine prekršaja stoji i na delegatu – Robertu Kišpalu iz Mađarske.

Činovnik UEFA nije morao da čuje, niti vidi, sporan detalj, ali ima mogućnost da i naknadno prijavi ispad.

Napokon, evropska kuća fudbala na pojedine utakmice šalje i specijalnog oficira za bezbednost, tu su ponekad i specijalizovani posmatrači – predstavnici FARE organizacije, prenosi "Sport klub". 

Na eventualnu sankciju crveno-belih može da utiče i stav Milana.

RepublikaFoto: Starsport
Milan može Zvezdi da "zakuva čorbu" ako se zvanično bude žalio

Klub, takođe, ima pravo da dostavi prijavu UEFA, po osnovu vređanja igrača.

Italijanski mediji nisu propustili da na poseban način obrade “beogradski slučaj”.

Tamošnja štampa, iako se pred nedeljni duel Milana i Intera, jednim od ključnih u borbi za Skudeto, gotovo u minimalnoj meri bavi susretom na stadionu Crvene zvezde, konstatovala je “uvrede Ibrahimoviću na etničkoj osnovi”.

 

 

Ukoliko Milan odluči da "zakuva čorbu", revanš u Italiji posle 2:2 u Beogradu mogao bi da bude vatren, ali ova dva kluba kroz istoriju imaju relativno dobre odnose, pa ako do sankcija dođe, UEFA će verovatno biti ta koja je tako brutalnu odluku donela. 

"Delije" se bez sumnje mole da će Stanković iskoristi svoje prijateljstvo sa Ibrom kako bi ga ubedio da ne učestvuje u potencijalnom fijasku, a dobro znamo da Ibra nije takav lik, pa bi Zvezda, nadamo se, trebala da prođe nekažnjeno, dok se za onim koji je vređao - još uvek traga...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vujadin

24.02.2021 11:16

Samo da ne bude novčana kazna, jer će to Vučić da plati našim parama iz Budžeta i nikom ništa...