NE MOGU JA NJIMA DA OBJASNIM TAJ OSEĆAJ: Crveno-beli dres mu nije bio suđen, veliki navijač Zvezde stiže na "Marakanu"!

Autor:

Sport

16.02.2021

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja situacija će se desiti na "Marakani" u četvrtak kada Zvezda dočekuje sedmostrukog šampiona Evrope Milan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rade Krunić

Rade Krunić je već drugu sezonu član Milana za koji je upisao 41 utakmicu i jedan je od vojnika Stefana Piolija spremnih da poginu za crveno-crni dres, iako su mu srcu drage crveno-bele boje.

U Beograd stiže sa nestrpljenjem, ali i dozom samokritike posle iznenađujućeg poraza od Specije koji je Rosonere koštao gubitka prvog mesta. 

- Pričali smo i posle utakmice. Ne mogu da kažem da smo ih potcenili ili da smo pretrenirani. Sve radimo kao što smo do sada radili i zaista ne znam kako to da objasnim. Način na koji smo izgubili je katastrofa. Ovako loš meč nismo odigrali za skoro dve godine otkako sam ovde- kaže Rade Krunić  razgovoru za "Mozzartsport".

Krunić je izneo svoje mišljenje o prvoj zvezdi tima, Zlatanu Ibrahimoviću.

 

 

 

- Fascinantno je koliki je to profesionalac na treninzima. Nama se dešava da su nam treninzi nekad jači i zahtevniji nego utakmice protiv nekih timova. To je nešto što je u Milanovoj genetici i zato jesmo ovoliki klub. Mnogi su bili otpisali Ibru. Kao star je, 38 godina, imao je povrede, otišao u Ameriku... Ali kada je došao, odmah je svojim prisustvom podigao samopouzdanje igrača koji su većinom mlađi. Naravno, i kvalitetom o kojem ne treba trošiti reči. Naravno da smo mi igrači budno pratili taj prelazni rok zbog njega. Ja sam igrom slučaja imao neke informacije da će doći. Pričao sam sa Bobanom koji je govorio da će sve kockice da se slože čim Ibra dođe. Tako je i bilo - kaže Rade Krunić.

Kako izgleda trenirati sa njim?

- Imam osećaj da je sve nas ostale ponekad sramota kad radimo nešto pored njega. To ne mogu da vam opišem niti sam mogao da verujem dok nisam video svojim očima. Ajde što je to snaga, nego kako je ta snaga raspoređena... Obično ti visoki igrači nemaju taj stas i kretanje kao niži. On je neverovatno građen. Iako ima 39 godina, sa njim niko od nas ne može da se takmiči u bilo kojoj vežbi. Da li su to vežbe snage, kondicije, ma bilo čega... Fascinantan tip koji prkosi prirodi!

Lalatović je svojevremeno želeo Krunića u Zvezdi...

- Tada je bio prvi put da su me povezivali sa Zvezdom jer je on bio trener. Krivo mi je što se nije obistinilo ali moram da kažem da nije bilo do mene i do njega. Iako sam hteo u Zvezdu, a najviše je bilo do uprave Donjeg Srema. Nisu hteli da me puste, a ni Zvezda nije bila u dobroj situaciju. Ali da ne načinjemo tu temu...stvarno mi je žao sto me nikad nije trenirao. A baš ga obožavam i volim da ga gledam. Rezultati govore u njegovo ime kakav je trener.

RepublikaFoto: Starsport

Srbin je bio presrećam kad je čuo da će igrati protiv Zvezde!

- Ma ja sam oduševljen. U tom trenutku smo imali klupski ručak. Iako su telefoni zabranjeni, morao sam da pogledam žreb. Kada smo izvukli Zvezdu, skočio sam od radosti. Toliko sam bio srećan da nisam mogao da se suzdržim. Ne mogu ja njima dobro da objasnim šta je Zvezda. Pitaju me da li sam igrao za Zvezdu kad sam toliko srećan, a kada im kažem da nisam, onda im je čudno. Za mene to ima poseban značaj koji ne mogu da opišem! Naravno da smo favoriti i da se to ne dovodi u pitanje. Generalno, mi smo čitavu Ligu Evrope igrali sa nekim kombinovanim sastavom. I tako smo sve utakmice odlično odigrali, osim tog poraza od Lila. Sigurno da nam je bitnije prvenstvo ali ćemo dati sve od sebe da doguramo što dalje u Ligi Evrope. Imamo dovoljno dobrih igrača koji se mogu rotirati. 

Na pitanje da li se više priča o Zvezdi ili derbiju, Krunić je bio iskren...

- Iskreno, o derbiju. Naravno, idemo utakmicu po utakmicu. Šef je danas rekao da moramo da razmišljamo prvo o Zvezdi, pa da onda ide priča o derbiju. Ali i sami znate da je derbi u Milanu sve i da se samo o njemu priča među ljudima - zaključio je  Rade Kurnić za "Mozzartsport".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading