DA LI JE I OVAJ MILAN PREJAK? Podsećanje na 2006 - Dušan Basta o paklenoj atmosferi i šansama Zvezde!

Autor:

Sport

17.02.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo jedan dan ostao je do novog evropskog spektakla u Beogradu i utakmice između Crvene zvezde i Milana na Marakani u prvom susretu šesnaestine finala Lige Evrope (RTS 1, Arena sport 1, 18.55).

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Dušan Basta

Ovo će biti treći dvomeč srpskog i italijanskog velikana u istoriji, a deo poslednjeg odmeravanja snaga pre 15 godina bio je i Dušan Basta (36), nekadašnji desni bek crveno-belih, Udinezea, Lećea, Lacija i reprezentacije Srbije. Proslavljeni defanzivac u razgovoru za Srpski telegraf govorio je o duelu sa roso-nerima iz 2006. i šansama voljenog tima protiv Italijana koje dobro poznaje.

- Za velike utakmice, kao što je ova protiv Milana, živi se. Motivacija i želja su ogromni. Deki, kao trener treba da se potrudi da relaksira ekipu, on zna kako se to radi - rekao je osvajač tri duple krune sa klubom sa Marakane za naš list.

Basta smatra da je Milan favorit, ali da trostruki uzastopni šampion naše zemlje može da iskoristi mogući dolazak kombinovane postave čete Stefana Piolija u Beograd.

RepublikaFoto: Starsport

- Milan je favorit, ove sezone se bore za skudeto. Kombinovana postava roso-nera je šansa za crveno-bele jer je njima bitnije prvenstvo. Moraju da se poklope kockice, da nama bude dobar, a njima loš dan - ističe strelac dva gola na 18 nastupa u dresu nacionalnog tima.

Rođeni Beograđanin prisetio se borbe protiv najjače ekipe sedmostrukog prvaka Evrope u istoriji.

- U tom trenutku su bili najbolja ekipa na svetu, na Marakani je bila paklena atmosfera, ali nismo imali sreće. Na svakoj poziciji su bili prejaki, ne bih nikoga izdvojio - zaključio je Dušan.

Grk sudi na Marakani, u VAR sobi žena!

Grčki sudija Anastasios Sidiropulos (41) imenovan je za glavnog arbitra na utakmici između Crvene zvezde i Milana. On je sudio crveno-belima već jednom, i to u plej-ofu Lige Evrope ove sezone, kada je srpski šampion pobedio jermenski Ararat sa 2:1 na Kipru. Njegovi pomoćnici biće Polihronis Kostaras i Lazarom Dimitrijadis, dok je četvrti arbitar Joanis Papadopulos. Glavni VAR sudija biće Nemac Bastijan Dankert, dok će mu pomagati Bibijana Štajnhaus.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading