AKO OVDE PUKNE, TEŠKO ZVEZDI: Upravo će OVAJ DUEL ODREDITI SUDBINU crveno-belih u Evropi!

Autor:

Sport

16.02.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Stanković uprkos problemima ima zadovoljavajuć tim pred dvomeč sa Milanom, ali će od jednog specifičnog duela zavisiti Zvezdina sudbina.

RepublikaFoto: Starsport
Stankovićevo tajno oružije ne krije se tamo gde mislite...

Isto kao Teo Ernandez u Milanu, Milan Rodić nezamenljiv je na poziciji levog beka u svom klubu.

Nisu samo u sjajnoj formi i jedan i drugi, već oba tima bukvalno nemaju zamenu za gorepomenute momke.

Možda je Ernandez među najboljim levim bekovima na planeti, ali je Stankovićev pulen znatno bitniji sastavu i njegovom uspehu.

Može Milan da se provuče i preko Ibre, i preko Čalhanoglua, i nekolicine drugih, ali kada Zvezdi zagusti u odbrani, Rodić je gotovo po pravilu taj koji se diže na nivo protivnika, bio to Liverpul, Milan, ili Jedinstvo iz Uba. 

Pokušavao je Stanković na sve moguće načine da popuni rupu u obliku Milana kada je ovaj na početku sezone bio povređen, ali ni Eraković, ni Degenek, ni Gobeljić, ni Marko Konatar nisu se pokazali kao adekvatni.

Od kada se oporavio, Rodić je 14 utakmica postigao jedan gol i dodao tri asistencije, ali je njegov uticaj uvek bio sa defanzivne strane lopte.

RepublikaFoto: Starsport
Ako Rodić bude na nivou, Zvezdina odbrana može da se nosi sa svima

Ernandez je sušta suprotnost, pa fudbaler koji vredi čak 18.5 puta više od Rodića (50 miliona - 2.8 miliona evra), pa već ima četiri gola i četiri asistencije na 19 nastupa.

Možda neće biti u direktnom duelu, ali će bez sumnje učinak ove dvojice imati presudan uticaj na dvomeč.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Teo Ernandez potencijalno je najbolji levi bek na planeti u ovoj sezoni

Ukoliko Rodić i njegove kolege iz odbrane uspeju da neutralizuju Ibru, Rebića i Mandžukića, biće na konju, a upravo bi Rodić mogao da bude u direktnoj bitci sa brzonogim Anteom.

On deluje po oba krila, pa bi Rodić sa njim mogao propisno da se namuči, ali nikada Milan nije važio za fizički nadmoćnog lika, već koristi pamet i iskustvo kako bi protivnike naveo na grešku, pa bi i Rebiću tako mogao da "pobrka lončiće".

 

Ne zna se još uvek ko će biti štoperski tandem protiv Milana, imajući u vidu da i Milunović, a i Eraković, imaju problema sa povredama. U slučaju da to bude Rodić, ne gine mu makljanje sa Ibrom, a ako taj duel dobije, zreo je za sve što svet fudbala može da baci u njegovom pravcu. 

Ernandez će sa druge strane morati da izađe na kraj sa "italijanskom vezom" u obliku Falćinelija i Falka, kao i sa nezgodnim Mirkom Ivanićem, a ako Zvezdin El Megiko Aleksandar Katai zaigra, teško se Teu piše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading